U subotu na Trsatu plesno-glazbena smotra ‘Ulice plešu, ulice sviraju’

riportal - prije 2 mjeseca - link

Plesno-glazbena smotra “Ulice plešu, ulice sviraju” održat će se 25. svibnja 2024. godine na Trsatu, u Perivoju Gospe Trsatske, s početkom u 15 sati

Ova manifestacija, koje će okupiti talentirane plesače i glazbenike, rezultat je suradnje između nekoliko obrazovno-umjetničkih institucija i udruga koje rade s osobama s posebnim potrebama.

Smotra je ostvarena zahvaljujući gostoprimstvu gvardijana Trsatskoga svetišta fra Krunoslava Kocijana, javljaju iz Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica.

“Ovim putem se fra Krunoslavu Kocijanu iskreno zahvaljujemo na gostoprimstvu i podršci, što nam je omogućilo da ovu smotru održimo u prekrasnome okruženju Trsata. Njegova velikodušnost i otvorenost dale su važan doprinos realizaciji ovoga projekta. Također, veliku zahvalnost dugujemo Violeti Nikolić, ravnateljici Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica, koja je omogućila realizaciju ovoga posebnog događaja. Bez njezine vizije, truda i nesebične podrške, smotra ne bi bila moguća.”, dodali su iz OŠ Vežica.

Nositelji projekta su Igor Čupković, Martina Rukavina i Lucija Soldo, djelatnici Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica. Njihova strast i predanost plesu i glazbi potaknuli su mnoge mlade umjetnike da pokažu svoje talente na ovom događanju.

Projekt ne bi bio potpun bez partnera, među kojima su Slađana Čolović, Anita Primorac i Maja Veljak iz Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka te Melita Lasek Satterwhite i Kristina Puh Leko iz Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina. Njihova stručnost i entuzijazam osigurali su visoku kvalitetu izvedbi koje ćemo imati prilike vidjeti.

Plesno-glazbenoj smotri pridružit će se i gosti: Plesna grupa Magija iz Udruge osoba s dječjom i cerebralnom paralizom Rijeka, kao i DIP – Društvo za istraživanje i potporu koje radi s mladima s teškoćama u razvoju. Njihova prisutnost i nastupi obogatit će program te pokazati kako umjetnost može biti snažan alat za inkluziju i zajedništvo.

“Pozivamo sve ljubitelje plesa i glazbe da nam se pridruže na Trsatu i uživaju u bogatome programu koji smo pripremili.”, poručuju iz Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica.

Ovaj događaj je otvoren za sve zainteresirane posjetitelje, a ulaz je slobodan.

The post U subotu na Trsatu plesno-glazbena smotra ‘Ulice plešu, ulice sviraju’ appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

RIJEKA I PGŽ (954)Trsat (21)