Sjajne vijesti za sve ljubitelje nogometa: Cristiano Ronaldo igrat će Europsko prvenstvo

narod - prije 2 mjeseca - link

Polako, ali sigurno, približava se Europsko nogometno prvenstvo. Hrvatski izbornik, Zlatko Dalić, objavo je popis igrača za Euro, redom to rade i izbornici ostalih reprezentacija koje sudjeluju na najvećoj nogometnoj smotri godine, među njima je i izbornik portugalske reprezentacije. Naime, portugalski izbornik Roberto Martinez objavio je popis od 26 igrača koje bi trebao povesti na Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Rekorder Ronaldo

Sjajna vijest za sve iskrene ljubitelje nogometa leži u činjenici da bi na Euru trebao zaigrati i legendarni Portugalac, bivša zvijezda Reala i bivši suigrač Luke Modrića, Cristiano Ronaldo.

Nastup Ronalda na Euru biti će njegov 11 nastup na jednom tako velikom natjecanju, dakako, računaju se i Svjetska nogometna prvenstva. I dok na Svjetskim prvenstvima Ronaldo nije imao uspjeha na Euru stvar je znatno povoljnija. Naime, Ronaldo je s reprezentacijom, iako nije briljirao on osobno, osvojio europski naslov 2016. godine. Na putu do finala Portugal je te 2016. izbacio Hrvatsku predvođenu tadašnjim izbornikom Antom Čačićem, i to nakon produžetaka i uz puno, puno sreće. Hrvatska je u tom četvrtfinalu bila znatno bolja reprezentacija, nije pomoglo.

Glede Ronalda recimo kako je on peterostruki osvajač Zlatne lopte, a prvi put je nastupio na EP-u sad već davne 2004. godine, a ove će godine nastupiti na svom šestom EP-u, bit će to ujedno i rekord.

Ronaldo je trenutačno član Al Nassra iz Saudijske Arabije. Na popisu portugalskog izbornika je i još jedan veteran, radi se o 42-godišnjem igraču Porta, Pepeu. Izbornik Martinez tvrdi kako je Pepe bitan za svlačionicu. Podsjetimo, na Euru će Portugal igrati u skupini F zajedno s Češkom, Turskom i Gruzijom.

Popis izbornika portugalske nogometne reprezentacije:

Vratari: Diogo Costa (Porto), Rui Patricio (Roma), Jose Sa (Wolves)

Braniči: Joao Cancelo (Barcelona), Nelson Semedo (Wolves), Diogo Dalot (Manchester United), Nuno Mendes (Paris Saint-Germain), Ruben Dias (Manchester City), Antonio Silva (Benfica), Goncalo Inacio (Sporting), Pepe (Porto), Danilo Pereira (Paris Saint-Germain)

Vezni igrači: Joao Palhinha (Fulham), Ruben Neves (Al-Hilal), Joao Neves (Benfica), Vitinha (Paris Saint-Germain), Otavio Monteiro (Al Nassr), Bruno Fernandes (Manchester United), Bernardo Silva (Manchester City))

Napadači: Cristiano Ronaldo (Al Nassr), Rafael Leao (AC Milan), Joao Felix (Barcelona), Goncalo Ramos (Paris Saint-Germain), Diogo Jota (Liverpool), Pedro Neto (Wolves), Francisco Conceicao (Porto).

Objava Sjajne vijesti za sve ljubitelje nogometa: Cristiano Ronaldo igrat će Europsko prvenstvo pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

Cristiano Ronaldo (28)europsko prvenstvo (19)Sport (10027)