Na Drenovi organizirana ekološka akcija. Očišćena “zelena pluća grada”

novilist - prije 2 mjeseca - link

 Zahvaljujući svom položaju koji djeluje poput krova iznad grada, ali i klimatološkim posebitostima u kojima se miješaju, najjednostavnije rečeno, morski i gorski zrak, Drenova je od velike važnosti za čitavu Rijeku. Ona na neki način ima ulogu “pluća grada”, zahvaljujući Drenovi zrak je u čitavoj Rijeci bolje kvalitete. Iako toga većina u samoj Rijeci nije svjesna, srećom jesu stanovnici Drenove. Oni znaju da od njihove čistoće ne ovisi samo područje njihovog mjesnog odbora nego nego i cijele Rijeke.
Zbog svega navedenog, MO Drenova je ovog vikenda organizirao tradicionalnu Eko akciju. U nju se uključilo jako veliki broj volontera iz svih udruga koje djeluju na tom zanimljivom području. Istaknimo tako učenike i nastavnike OŠ Fran Franković organizirani u sekcije Mali čuvari okoliša i Mali planinari pa djeca iz taekwondo kluba Drenova sa svojim predsjednikom, trenerima i roditeljima.
Veliki posao obavili su i vatrogasci iz DVD Drenova, djelatnici ranča prirode Šumski dvor, kao i uistinu jako veliki broj građana. Mnoštvo vrijednih ruku prošlo je čitavo područje Drenove, čistilo se posvuda: od Velog vrha, okoliša OŠ Fran Franković i kružnog toka ispred škole, do svih zakutaka u kojima je razbuktalo zelenilo postalo i “utočište” za najrazličitiju ambalažu koju se, bez odgovornosti prema okolišu, olako razbacuje.
– Odaziv je bio veliki: mnogo udruga, volontera, djece, roditelja, učiteljica, trenera, vatrogasaca dalo si je truda da naša Drenova bude najljepši kvart i da moto Drenove i dalje ostanu “Zelena pluća grada”. Hvala svima koji su sudjelovali u Eko akciji, istaknuo nam je predsjednik VMO Valter Štefan koji skrbi o dijelu Rijeke u kojem živi više od sedam tisuća stanovnika.

Objava Na Drenovi organizirana ekološka akcija. Očišćena “zelena pluća grada” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1245)Rijeka & Regija (1219)