“STRANCI, PRVO POGLAVLJE” Remake uspješnog horor-hita iz 2008. u kojem je glavna zvijezda Madelaine Petsch

novilist - prije 2 mjeseca - link

Da bi žanrovska ponuda bila potpuna, uz trilere, animirane filmove za najmlađe, ljubavne, drame, svakako je potreban s vremena na vrijeme i poneki horor. Još ako je dobar, može zadovoljiti i ponešto zahtjevniju publiku koja od horora bježi kao vrag od tamjana, jednako kao što u tim istim hororima bježe protagonisti od zle sile, bilo da je ona simbolizirana kakvih duhom, ukletim prostorom, objektom, bilo da se radi o kakvome zastrašujućem ubojici poput neponovljivog Michaela Myersa ili pak Jasona Voorheesa. A možda Freddyja Kruegera.

U kina tako dolazi novi film »Stranci: Prvo poglavlje«, prvi dio, prema najavi zastrašujuće trilogije, a zvijezda Riverdalea, Madelaine Petsch, ima vodeću ulogu u remakeu uspješnog horor hita »Stranci« (The Strangers) iz 2008. godine.

U centru zbivanja je mladi par koji putuje preko granice kako bi započeo novi život; nažalost, na putu prema sjeveru im se pokvari auto. Zarobljeni tijekom noći u Oregonu, par se prijavljuje u osamljeni Airbnb. Nedugo nakon smještanja troje nepoznatih ljudi ih počinju maltretirati, a borba za život tek počinje.

Foto: Promo
Foto: Promo

S obzirom na čestu premisu u hororima koja se tiče skupine koja zaluta u kakvu šumu ili nepoznat kraj, pa doživi torturu od kakva mještanina, čudaka ili luđaka, nekad i skupine, mogao bi ovo biti solidan horor uradak. Studio Lionsgate odlučuje se sada na zanimljiv koncept prema kojemu sva tri filma ove trilogije o strancima koji prolaze pakao odlučuje izbaciti u godinu dana, ne bi li gledateljima omogućio svojevrsno horor- putovanje.

Originalni film iz 2008. godine, inspiriran stvarnim provalama i ubojstvima Charlesa Mansona, uključio je Liv Tyler i Scotta Speedmana kao par koji doživljava neželjeni posjet usred noći, a film je postao neočekivani hit, zaradivši 82 milijuna dolara, uz tanašan budžet od 9 milijuna dolara.

Baš zato, deset godina kasnije uslijedio je nastavak, »Stranci: Noćni plijen«/»The Strangers: Prey at Night«, no s drugom glumačkom postavom. Kad je producent Courtney Solomon stekao prava na film »The Strangers« iz 2008. godine, znao je da ima mnogo veću priču za ispričati, ali nije želio napraviti remake, pa se odlučuje vratiti na originalnu priču u trilogiji koja donosi nasumične likove i nasumično nasilje, što djeluje posebno zastrašujuće.

REŽIJA I ULOGE

Film je režirao Renny Harlin, na temelju scenarija Alana R. Cohena i Alana Freedlanda, prema priči Bryana Bertina, a radi se o prvome dijelu nove trilogije samostalnih filmova. U glavnim su ulogama Madelaine Petsch, Froy Gutierrez, Rachel Shenton, Gabriel Basso, Ema Horvath te Ella Bruccoler. Film je u kinima od 16. svibnja.

Objava “STRANCI, PRVO POGLAVLJE” Remake uspješnog horor-hita iz 2008. u kojem je glavna zvijezda Madelaine Petsch pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Film (228)Mozaik (696)