Tramontana: Građani Opatije uvelike financiraju posrnulog gubitaša

novilist - prije 2 mjeseca - link

Nakon 28. sjednice Gradskog vijeća Grada Opatije javnosti se obratio predsjednik Kluba nezavisnih vijećnika Domagoj Tramontana.

– Na svibanjskoj sjednici Gradskog vijeća SDP-ova većina izglasala je odluku kojom se gradonačelniku povećavaju ovlasti dodjele pokroviteljstva po svojoj volji, odluke o još jednoj prodaji gradske imovine bez rasprave s mještanima te smo došli do zaključka kako građani Opatije uvelike financiraju posrnulog gubitaša, SDP-ovu tvrtku Autotrolej”, rekao je uvodno.

Tramontana je putem svojih vijećničkih pitanja ponovno aktualizirao problematiku oko okućnica Opatijaca koje su predmet smetanja posjeda od strane Grada Opatije.

Podsjetio je gradonačelnika Kirigina na njegove riječi da “neće ulagati u gradsku imovinu dok je ona predmet sudskog spora”, aludirajući na drugačije postupanje u slučajevima Parka Tomaševac i vrta obitelji Pokorny.

Isto tako, progovorio je o asfaltiranju tuđeg zemljišta u Ladetima pri čemu je grad ušao u sukob s jednim mještaninom.

Javni prijevoz ključan problem

– Problem s javnim prijevozom postaje ključni problem s kojim se suočavaju Opatijci. Vozni redovi su prorijeđeni zbog nedostatka radnika.

Međutim, to se građane ne tiče. To je problem uprave Autotroleja. Opatija i posebice njezina prigradska područja postaju treći svijet iz kojega se svaka dva sata može doći do Rijeke.

Posebno su pogođeni naši umirovljenici i naši najmlađi sugrađani: učenici i studenti. Gradonačelnik Kirigin i njegov SDP forsirali su ulazak Grada Opatije u vlasničku strukturu Autotroleja za što smo trebali dobiti bolju uslugu i nove autobuse, a nismo dobili ništa.

Grad Opatija u raspodjeli subvencije za povećanje plaće sudjeluje s 667. 746 tisuća eura u ovoj godini, ali svejedno neće dobiti bolju uslugu i češće linije.

To je drugi najveć iznos nakon Grada Rijeke. Opatijci su se nadali poboljšanjima, ali dobili smo još lošije uvjete. Vrijeme je da se netko sposobniji pozabavi s ovim gorućim problemom”, rekao je Tramontana.

Istaknuo je i kako su u aktualnoj vlasti stalne samo promjene mišljenja. Iz pozicije oporbe, kao vijećnička većina zalagali su se da Gradsko vijeće dobije veća sredstva za dodjelu pokroviteljstva, a novom odlukom su Gradsko vijeće potpuno marginalizirali.

Ista ta ekipa koja se u prošlom mandatu oštro protivila prodaji gradskih zemljišta, ovog je puta podržala prodaju dva atraktivna građevinska terena u centru Ike, naglasio je.

Prodaja terena u Iki

– Vladajuća ekipa SDP-a i njihovih žetončića ponovno je bez znanja stanovnika Ike i bez konzultacija s njihovim predstavnicima u Mjesnom odboru odlučila pokrenuti postupak prodaje građevinskih terena.

Ovog puta u Iki. S obzirom na činjenicu da su u kampanji forsirali tezu da se betonizacija mora zaustaviti, ovaj potez je svojevrsni salto mortale.

Međutim, veći problem je to što je prijedlog odluke bio manjkav i nedovoljno iskomuniciran javnosti zato sam vladajuće pozvao da isti povuku, no oni to nisu htjeli učiniti – rekao je Tramontana.

Na prozivke oko pisanja priopćenja kolegici Veri Aničić, Tramontana se nije htio previše osvrtati.

– Siguran sam da Ivan Vidaković nije ono napisao. Nas dvojica dobro surađujemo u gradskoj vijećnici i često razmijenimo mišljenja o aktualnim temama.

SDP-ovcima sam trn u oku jer sam glasan protivnik njihova načina upravljanja gradom i zato što sam stalno na terenu sa svojim sugrađanima, zaključio je Tramontana.

Objava Tramontana: Građani Opatije uvelike financiraju posrnulog gubitaša pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Opatija (300)Rijeka & Regija (1219)