Na riječkoj tržnici lagano padaju cijene omiljenog voća. Jagode su od 4 do 5 eura, trešnje po 6

novilist - prije 2 mjeseca - link

Na glavnoj riječkoj tržnici ovih je dana bilo veselo i dobro posjećeno, a pozitivnoj atmosferi definitivno doprinose ulični svirači koji nerijetko znaju zapjevati i zasvirati u pothodniku. Ponuda voća i povrća je odlična, a cijene svih proizvoda uvelike variraju – dok neke i dalje rastu, napokon je došlo razdoblje i kada cijene mnogima omiljenih proizvoda polako padaju. Primjerice, domaće jagode sada se mogu kupiti za od 4 do 5 eura po kilogramu, a trešnje su gotovo duplo jeftinije no prošlih tjedana te kilogram na akciji stoji 6 eura. Jabuke su uglavnom između 1 i 2 eura po kilogramu, ovisno o sorti, a domaće kruške koštaju čak 4 eura po kilogramu.

Što se povrća tiče, najskuplji su cherry pomidori za 5 eura po kilogramu, prate ih skupe tikvice za 4 eura po kilogramu, dok su za euro jeftiniji »obični« pomidori. Prisjećamo se, prošle su godine prve tikvice stajale od 3 do 4 eura po kilogramu, no već su tjedan dana kasnije pojeftinile te im je cijena bila 2 eura po kilogramu. Stoga, ako vam je cijena sada visoka, pričekajte koji dan. Krastavci su 2 eura po kilogramu, mrkva čak 2,50, a domaći krumpir mogao se naći i za 1,50 eura po kili. Cikla je 3 eura, mac češnjaka 2 eura, a mac mladog luka standardno 1 euro, dok se za kilogram treba izdvojiti 4 eura.

Između Plodina i Kazališnog parka, u nastavku cvjetne aleje, bilo je i štandova s cvijećem i sadnicama, a istakle su se sadnice blitve i špinata koje stoje 70 centi. Moglo se vidjeti i raznog začinskog bilja, ali i ukrasnog cvijeća.

Objava Na riječkoj tržnici lagano padaju cijene omiljenog voća. Jagode su od 4 do 5 eura, trešnje po 6 pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1244)