Dani lovora ovog vikenda u Crikvenici, evo i ostalih događanja

novilist - prije 2 mjeseca - link

Dani lovora održat će se ovog vikenda u Crikvenici, a započet će ove subote otvorenjem izložbe Foto kluba Crikvenica na Trgu Stjepana Radića pod nazivom “Lovor svuda oko nas”.

Početak je u 17 sati, a svi okupljeni moći će uživati u glazbenom nastupu Nevena Barca. Od 19 sati svi zainteresirani mogu sudjelovati i na besplatnoj instruktivnoj radionici izrade ulja i macerata od lovora, koja će se održati u dvorani Zora u Gradskoj vijećnici.

U nedjelju od 9 do 12 sati na rasporedu je branje ljekovitog bilja u zaobalju, uz stručno vodstvo. Okupljanje je u 9 sati kod Spara u Crikvenici.

U 17 sati slijedi svjesno hodanje Mediteranskim labirintom ljubavi, a od 18 sati zvučna kupka na istoj lokaciji. Potrebno je donijeti prostirke, deku i vodu za piće.

Prijaviti se možete putem e-mail adrese: kusac.crikvenica@gmail.com ili pozivom na 098 353 820 (Mirjana).

U obilježavanje Dana lovora uključili su se i ugostiteljski objekti – restorani Sabbia, Domino, Faro i Dida te konoba Maslina, koji će tijekom vikenda na svom meniju imati jela s lovorom.

Festival jagoda i regata u Selcu

Vikend u Selcu proteći će u znaku Festivala jagoda, o kojem smo već pisali, ali je zato novost Regata drvenih barak koja kreće iz selačkog akvatorija u subotu u 13 sati.

Pravo nastupa na regati imaju sve tradicijske drvene barke kao što su guc, pasara, leut, gajeta, batana…, kao i ostale barke na jedra.

Coastal Beach Sprint u Jadranovu

S druge strane, u jakovarskom akvatoriju će se u nedjelju održati Coastal Beach Sprint – vrsta veslanja, ali ne onakvog kakvo svi poznaju.

Riječ je o kombinaciji trčanja, utrkivanja, navigacije (često na valovima) i snage na terenu. Sprint veslanje počinje trčanjem na plaži – veslač trči od startne linije sa svoje desne strane i skače u svoj čamac te nastavlja s veslačkom utrkom u jednom od dva različita stila – Time trial (TT) i izbacivanje.

Sposobnost prilagodbe promjenjivim uvjetima natjecanja testira se zajedno s fizičkim sposobnostima, a sve je gotovo za nekoliko minuta.

Budući da je Coastal beach sprint dodan u program za Olimpijske igre 2028. godine u Los Angelesu, sada je vrijeme za brojne potencijalne natjecatelje da se uključe, prilagode i napreduju u novoj vrsti veslanja.

Natjecanje u Jadranovu održava se u organizaciji Veslačkog kluba Jadran Rijeka te Veslačkog kluba Glagoljaš iz Omišlja, uz podršku TZG-a Crikvenice.

Na natjecanju će nastupiti brojni sportaši – veslačice i veslači iz Hrvatske i inozemstva. Natjecanje Coastal beach sprint Jadranovo 2024. nosi naziv Memorial Andrej Smilović u čast nedavno preminulom bivšem predsjedniku Veslačkog kluba Jadran Rijeka i jednom od pokretača, vrhunskom veslaču i istinskom zaljubljeniku u ovaj sport – Andreju Smiloviću.

 

Objava Dani lovora ovog vikenda u Crikvenici, evo i ostalih događanja pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

crikvenica (115)Jadranovo (8)Novi Vinodolski & Crikvenica (169)Rijeka & Regija (1219)