Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

dulist - prije 2 mjeseca - link

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić obratila se danas sudionicima panela “Studiraj i treniraj” kojeg je organizirao Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Cilj panela je upoznati buduće studente sportaše s mogućnostima studiranja na Sveučilištu u Dubrovniku te ukazati na važnost obrazovanja i ostvarivanja akademske karijere uz sportsku te da je moguće uz profesionalni sportski život voditi i studentski.

U svom pozdravnom govoru zamjenica Tepšić je istaknula kako je Grad Dubrovnik posljednjih godina napravio značajan iskorak u ulaganju u sportsku infrastrukturu postignut dokumentom Strategija razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku za razdoblje 2018. – 2028.

– Imamo također odličan program s Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika koji sufinanciramo kroz izvore boravišne pristojbe velika sportska događanja, svi znate DuMotion koji je zaista svijetli primjer takvog međunarodnog sportskog spektakla – naglasila je zamjenica Tepšić, dodajući da Grad Dubrovnik može pomoći i kroz stipendije.

– Odlični smo partneri sa Sveučilištem u Dubrovniku te ćemo i dalje nastojati pomoći svima vama u realizaciji svojih karijera, s krajnjim ciljem da nam ostanete u gradu, ali i da pođete, i to će biti veliki uspjeh za Grad Dubrovnik. Čestitam vam svima na svim sportskim uspjesima jer bi ste ti koji ćete i dalje vrijedno raditi i ostvariti svoju akademsku karijeru na Sveučilištu u Dubrovniku – zaključila je zamjenica Tepšić.

Prisutni su imali priliku čuti iskustva vrhunskih sportaša i sportskih stručnjaka koji su neke od najboljih rezultata u karijeri ostvarili iz studentskih klupa i uspješno uskladili svoje sportske karijere s obavezama na Sveučilištu.

Na panelu su tim povodom sudjelovali judašica Iva Oberan, studentica Odjela za komunikologiju, studenti Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, košarkaš Filip Vujičić te vaterpolisti Marko Žuvela, Filip Kržić i Marin Tomasović, a svoja iskustva su podijelili i bivši studenti, najtrofejniji paraolimpijac Mihovil Španja te Jasmin Repeša, sportski direktor Hrvatskog košarkaškog saveza.

pročitaj cijeli članak

Grad (177)