Izložba “Znanost inspirirana prirodom” otvorena u Kampusu, pripremljena je uz pomoć AI-ja

novilist - prije 2 mjeseca - link

“Znanost inspirirana prirodom” naziv je izložbe koja je jučer otvorena na vanjskim izložbenim panelima Kampusa Sveučilišta u Rijeci.

Izložbu je organizirao Centar za popularizaciju i promociju znanosti Sveučilišta u Rijeci, a njome se ujedno najavljuje i Noć istraživača koja će se i ove godine zadnjeg petka u rujnu održati u Rijeci.

Foto Sergej Drechsler

Izložba predstavlja primjere bioinspiracije u raznim znanstvenim područjima kojima se bave znanstvenice i znanstvenici Sveučilišta u Rijeci, a cilj je potaknuti građane na snažnije uvažavanje prirode, čije očuvanje nije samo preduvjet života, već i ključ prosperiteta života na Zemlji, uključujući ljude.

Popularno-znanstvena izložba, koja će biti postavljena do 15. lipnja, pripremljena je uz pomoć alata umjetne inteligencije te je rezultat suradnje Centra s Prirodoslovnim muzejom Rijeka i više sastavnica Sveučilišta u Rijeci: Fakulteta biotehnologije i razvoja lijekova, Fakulteta za fiziku, Fakulteta za matematiku i Pravnog fakulteta, a potpisuje je skupina znanstvenica i znanstvenika: Jelena Ban, Bojan Crnković, Ana Filošević Vujnović, Ivana Jelovica Badovinac, Ivana Kunda, Nela Malatesti, Marina Manganaro, Vedrana Mikulić Crnković, Željka Modrić Surina, Boštjan Surina i Ivona Traunkar.

Foto Sergej Drechsler

Otvarajući izložbu, predstojnica Centra izv. prof. dr. Vedrana Mikulić Crnković pozvala je građane da dok šeću Kampusom skeniraju QR kod na plakatima i saznaju priču koju priča svaka slika.

Objava Izložba “Znanost inspirirana prirodom” otvorena u Kampusu, pripremljena je uz pomoć AI-ja pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

rijeka (1246)Rijeka & Regija (1219)Sveučilište u Rijeci (45)