Uzbuđenje na vrhuncu! 60 mališana na Rujevici napravilo svoje prve nogometne korake!

riportal - prije 2 mjeseca - link

Stadion HNK Rijeka, 17 sati. Više od 60 mališana s nestrpljenjem je čekalo priliku da u trening kampu napravi svoje prve prave nogometne korake. Dresovi su bili ispeglani, štucne oprane, kopačke čiste… Baš kao i emocija djece koja su jedva čekala ćuti što su im pripremili treneri za njihov prvi trening.

Neki možda od uzbuđenja nisu spavali noć prije jer su maštali o tome da će poput prvotimca Veldina Hodže cijelo djetinjstvo posvetiti HNK Rijeka pa dočekati priliku i zaigrati za prvu momčad pred punim tribinama. A 2. dani otvorenih vrata Škole nogometa HNK Rijeka bili su idealna prilika za maštu pretvoriti u javu.

Iako još maleni, iskrena ljubav prema sportu i nogometu isijavala je iz njihovih očiju koje su pažljivo promatrale svaki korak njihovih trenera koji su ih učili prve nogometne korake. Bila je tu i poneka suza, dozivanje roditelja koji su sve pažljivo promatrali sa sigurne udaljenosti, ali na zelenom terenu nisu mogli računat na njihovu pomoć već se osloniti na trenere i suigrače. Najmlađi polaznik još nije napunio četiri i pol godine, ali svi su marljivo i predano pratili upute i zadatke koje su pred njih postavili treneri i dobili priliku vidjeti kako izgleda trenirati po planu i programu Škole nogometa HNK Rijeka.

Podijeljeni u četiri skupine, s kojima su radili treneri Davor Vujnović, Saša Ilić, Marko Štulić, David Babić, David Ištoković, Amir Hadžibeganović, Marin Duvnjak i Ivan Močinić, napravili su svoje prve ozbiljne nogometne korake, prošli sve elemente koje sadrži trening i “družili” se s najdražim rekvizitom – loptom.

Pritom je najmanje važno hoće li netko od njih postati profesionalni nogometaš. Vrijednosti i navike koje se ustale tijekom nogometnog odrastanja u školi HNK Rijeka ostaju za cijeli život. Baš kao i nova poznanstva, prijateljstva i uspomene koje će svaki od 60-ak mališana ponijeti sa sobom.

The post Uzbuđenje na vrhuncu! 60 mališana na Rujevici napravilo svoje prve nogometne korake! appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

HNK Rijeka (201)NK Rijeka (156)rijeka (1246)rujevica (23)škola (58)Sport (9661)