Dok su migranti gurali automobil, krenuo unatrag i pregazio jednog od njih. Po život opasno ozlijeđen

novilist - prije 2 mjeseca - link

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim državljaninom Ukrajine.

Naime, u noćnim satima policijski službenici su na području općine Cetingrad zamijetili osobno vozilo koje pokušava nezakonito prijeći državnu granicu iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Dolaskom do mjesta događaja, a nakon što je vozilo ušlo na teritorij Republike Hrvatske, utvrdili su da vozilo guraju strani državljani.

Potom je navedeno vozilo krenulo unatrag i pregazilo jednu mušku osobu, stranog državljanina.

Odvezen je u zdravstvenu ustanovu gdje je ustanovljeno da je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 27-godišnji vozač, iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozio strane državljane do krajnjeg odredišta te je predan pritvorskom nadzorniku, dok je protiv njega podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru za podnošenje zahtjeva za međunarodnu zaštitu.

Objava Dok su migranti gurali automobil, krenuo unatrag i pregazio jednog od njih. Po život opasno ozlijeđen pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (2264)krijumčarenje (15)migranti (61)nesreća (240)