Plenković: Radin, Reiner i Penava potpredsjednici Sabora. Ministri? Još malo…

novilist - prije 2 mjeseca - link

Premijer Andrej Plenković potvrdio je u utorak da će Furio Radin, Željko Reiner i Ivan Penava biti troje od ukupno pet potpredsjednika Hrvatskog sabora, te poručio da će tek kada sve bude gotovo i Vlada kompletirana, to i objaviti.

“Kad bude sve gotovo, objavit ću; kad Vlada bude kompletirana, objavit ću”, rekao je Plenković na obilježavanju 102. obljetnicu rođenja prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, u njegovu rodnom Velikom Trgovišću.

Na ponovljena pitanja novinara premijer Plenković je samo potvrdio da će Furio Radin, Željko Reiner i Ivan Penava biti troje od ukupno pet potpredsjednika Hrvatskog sabora.

O zahtjevima DP-a

Na upit je li Ante Šušnjara novi ministar gospodarstva, odgovorio je kako ne želi o imenima, poručivši novinarima da neće “dobiti ništa danas o ministrima”.

Upitan kako gleda na to da Domovinski pokret (DP) traži ‘istragu’ o pandemiji, muzej za žrtve komunističkog terora i ostale zahtjeve, odgovorio je kako su to apsolvirana pitanja.

“Sve sam to odgovorio jučer. Nećemo pokrenuti istragu oko pandemije, kakvu istragu”, dodao je.

Upitan Plenković je rekao i da s Domovinskim pokretom nisu zasad razgovarali oko prestanka financiranja Novosti.

“Radimo na usuglašavanju programa i kompletiranju sastava Vlade, to su jedine dvije teme koje su sad bitne”, naglsio je premijer.

O Severini

Na pitanje o predizbornom obećanju o mirovini od 750 eura, rekao je da Vlada nastavlja s dosadašnjom praksom.

“Trudit ćemo se kao i dosad da obećamo manje, a ispunimo više, što prije”, dodao je, ističući da to ovisi o indeksaciji i proračunskim mogućnostima.

Novinari su premijera pitali i za komentar izjave pjevačice Severine da je Vlada napravila malo po pitanju pobačaja, na što je rekao kako nije pročitao njenu objavu.

“Dostupan je, zakon je jasan”, dodao je Plenković.

Objava Plenković: Radin, Reiner i Penava potpredsjednici Sabora. Ministri? Još malo… pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Andrej Plenković (684)hdz (552)Hrvatska (3352)izbori (157)Novosti (1297)parlamentarni izbori (49)parlamentarni izbori 2024 (241)sabor (114)Vlada RH (91)