Severina potpisala za siguran i dostupan pobačaj: Dogovaraju li se politike bez žena, koje se tiču žena?

novilist - prije 3 mjeseca - link

Pjevačica Severina Vučković pridružila se europskoj građanskoj inicijativi @myvoicemychoiceorg, koja se zalaže da se svakoj stanovnici Europske unije osigura pravo na dostupan i siguran pobačaj.

Da bi tijela EU odlučivala o ovoj inicijativi potrebno je prikupiti milijun potpisa, a Severina je pozvala svoje brojne pratitelje da se priključe ovoj akciji.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Severina (@severina)

U objavi na Instagramu otkrila je i da joj je u oči upao jedan znakovit detalj s pregovora HDZ-a i DP-a o novoj hrvatskoj Vladi.

“Jeste li među pregovaračima oko nove Vlade vidjeli i jednu jedinu ženu proteklih tjedana? Jednu? S jedne od dvije pregovaračke strane?

Niste? Nisam ni ja. Nezamisliva je to scena u 21. stoljeću, osim u društvima duboko zakopanim u patrijarhat.

Dogovaraju li se politike bez žena, koje se tiču žena? U Hrvatskoj je i sada prekid trudnoće na papiru dopušten, a u stvarnosti se ne provodi u većini bolnica i plaća se.

Baš zbog toga, a vodeći računa kakav svijet ostavljamo djevojčicama, stavila sam svoj potpis na europsku građansku inicijativu @myvoicemychoiceorg, koja se zalaže da se svakoj stanovnici Europske unije osigura pravo na dostupan i siguran pobačaj”, poručila je, među ostalim, Severina.

Objava Severina potpisala za siguran i dostupan pobačaj: Dogovaraju li se politike bez žena, koje se tiču žena? pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (3364)Novosti (1306)pobačaj (26)severina (48)