Bivši vratar Rijeke, a današnji Dinama: “Dva trofeja ovdje se podrazumijevaju”

novilist - prije 2 mjeseca - link

ZAGREB Kroz zadnja dva mjeseca, od pobjede liste Velimira Zajeca na prvim demokratskim izborima u Maksimirskoj 128, Zagreb je opet počeo živjeti za Dinamo, s time da je kulminacija stigla prošle subote, kada je, minimalnom pobjedom nad Osijekom, osvojen naslov prvaka pred osamnaest tisuća gledatelja.

Samim time je savršeno jasno da prva utakmica finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa izaziva ogroman interes. U ponedjeljak ujutro pred maksimirskim blagajnama bili su ogromni redovi, stoga se s velikom sigurnošću može pretpostaviti da će sutra navečer stadion biti ispunjen do posljednjeg mjesta.

Krajnje je nepotrebno isticati da takvo ozračje daje dodatni impuls igračima i stručnom stožeru Dinama. Svi oni su nakrcani samopouzdanjem i optimizmom i uvjereni da mogu SuperSport HNL-u dodati i Rabuzinovo sunce.

Klupa

– Iako je osvajanje naslova prvaka donijelo veliko pražnjenje, imamo motiva i za Kup. Neće nam biti lako, ali imamo veću kvalitetu od Rijeke. Dva trofeja ovdje se podrazumijevaju. Bili smo pod velikim pritiskom, ali izborili smo se, i to je također jedna od kvaliteta velikih momčadi. Bilo je puno utakmica na kojima smo imali mač nad glavom. Da smo neku remizirali, to bi možda bio i kraj, ali pokazali smo karakter – poručuje vratar Ivan Nevistić.

Njegova sezona imala je sličnu putanju jer neko je vrijeme proveo na klupi.

– Tada su mi pomogli bližnji, ali mislim da je sve bilo na meni. U početku je sve bilo turbulentno. Momčad je igrala loše, a ni ja nisam bio dobar. Zato sam i završio na klupi. Nisam gledao na to tragično, niti sam bio negativan. Vjerovao sam da ću opet dobiti priliku da pokažem što znam. Taj Betis u Konferencijskoj ligi me digao, bila je to ključna utakmica za nas. Kroz Europu smo se svi digli – tvrdi nekadašnji golman Rijeke.

Zadnji poraz Dinamo je doživio prije dva mjeseca na gostovanju kod PAOK-a, a od tada ima maksimalan učinak.

– Iskreno, bilo bi nam puno teže da smo izbacili Grke i nastavili dalje u Konferencijskoj ligi. Taj ritam utakmica je bio ubitačan. Koliko god da mi je žao zbog ispadanja od PAOK-a, u jednu ruku mi je i drago jer smo osvojili prvenstvo. Za Dinamo je to ipak najvažnije. Sretan sam i zbog pohvala navijača na moj račun, ali ne obazirem se previše na to. Nisam se obazirao ni kad su me svi pljuvali. Jedino je bitno što je meni u glavi – kaže Nevistić.

Dabrin penal

Prema njegovim riječima, branjenje za Dinamo nosi najveći pritisak.

– Ovdje imaš jednu ili dvije lopte po utakmici i moraš reagirati dobro. Ako pogriješiš, ne valjaš. S druge strane, kad si »na streljani«, zagrijan si i lakše je braniti. Ako moram birati najdražu obranu ove sezone, odlučio bih se za penal koji sam obranio Marku Dabri kada smo pobijedili Varaždin u Zagrebu. Draga mi je i obrana protiv Fahda Moufija na Poljudu – dodaje 25-godišnji golman.

Od ove sezone finale Kupa opet se igra na dvije utakmice, a svi u Maksimirskoj 128 su uvjereni da je to povoljno za njih. Naravno, to je dio ranije spomenute teze da Dinamo ima veću kvalitetu od Rijeke.

– To nam ide u prilog jer se na jednoj utakmici svašta može dogoditi. Čudno mi je što se igra na pravilo gola u gostima jer toga više nigdje nema. No, HNS je tako odlučio i trebamo se priviknuti i paziti na prvoj utakmici u Zagrebu – rezonira Nevistić kojem uzvrat na Rujevici ne predstavlja nikakav problem.

Naime, nije tajna da neki bivši igrači Rijeke tamo nisu lijepo dočekani.

– Branio sam za Rijeku i baš nisam čuo nijednu grubu riječ. Tamo sam sa svima ostao u dobrim odnosima. Da mi netko i kaže nešto, to mi ne bi bio problem. Kad počne utakmica, isključim se i ne čujem što se događa na tribinama – zaključuje Nevistić.

Objava Bivši vratar Rijeke, a današnji Dinama: “Dva trofeja ovdje se podrazumijevaju” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

gnk dinamo (20)HNK Rijeka (201)NK Rijeka (160)nogomet (2292)Sport (9629)