Vratarka Zameta i junakinja pobjede vrijedne ostanka u eliti: “Imala sam i dobru obranu pred sobom”

novilist - prije 3 mjeseca - link

RIJEKA »Moja Milena, Milena generacijo moja…«, mogle su zapjevati na fešti poslije utakmice rukometašice Zameta svojoj prijateljici, čuvarici mreže Mileni Vujisić, jednoj od junakinja velike pobjede nad Zrinskim u uzbudljivom raspletu borbe za ostanak u netom okončanom prvoligaškom nadmetanju. Zamećanke su posljednje kolo čekale s bodom prednosti u odnosu na Sesvete, ali i s bojazni da Sesvećanke mogu iznenaditi u Bjelovaru.

Zamet je odlučivao o svojoj sudbini i u tom stilu je prokrčio put do pobjede, a kako su Sesvete posrnule u Bjelovaru, ostanak riječke ekipe među najboljima u Hrvatskoj je tim uvjerljiviji. Ne obazirući se na ishod bjelovarskog susreta, kapetanica Iva Tabar i suigračice su na oproštaju sa sezonom itekako zasukale rukave, toliko da su na duži rok izbezumile napad kvalitetnog Zrinskog, o čijoj snazi dovoljno govori činjenica da je odmah iza nedodirljivih, prvakinja iz Podravke Vegete i Lokomotive, treća ekipa u Hrvatskoj.

Poticaj s tribina

– Utakmicu nismo baš najbolje započele u napadu, na razini kako mi znamo – rekla je Milena Vujisić, autorica deset obrana od čega niz teških i atraktivnih. Zvučna činjenica da je oplemenjujući marljiv i uspješan posao suigračica u zoni u drugom poluvremenu primila samo za današnji rukomet mizernih šest golova, govori više od bilo kojih drugih opisa. – Tijekom utakmice nas je stizao i umor, ali eto, na kraju smo izvukle one posljednje atome snage i pokazale što možemo, da smo u stanju dobiti jednu ovakvu utakmicu. Krajnji rezultat je pokazao sve. Na koncu sam ponosna na sve naše djevojke, ostvarile smo željeno, ostajemo u Prvoj ligi.

Obrambeni učinak borbenih Zamećanki obilježio je njihov oproštaj sa sezonom. »Obrana, obrana« – čulo se bodrenje s tribina. Ekipa trenera Josipa Štokića je dobro poslušala poticaje navijačica i navijača i ionako dobar obrambeni učinak u prvom dijelu u nastavku još znatno poboljšala, sve to s kvalitetnim suparnicama.

– Imala sam prije svega dobru obranu pred sobom. Ja sam se pak trudila u suradnji s njima kako bismo sinkronizirano sve skupa ispoštovali sve ono što je bilo dogovoreno i slijedom toga smo došli do ovog rezultata. Vježbam s Nikolinom Strukar, dugogodišnjom istaknutom golmanicom, radimo stvarno odlično. Ovo su njezini trenerski počeci i ona daje sve od sebe. Stvarno sam zadovoljna s tim radom i nadam se samo da ćemo ovako i nastaviti.

Super mi je u Zametu

Milena Vujisić, kadetska i juniorska reprezentativka Crne Gore, dobro se aklimatizirala u Rijeci, zadovoljna je prijemom među Zamećankama.

– U Zametu sam jednu polusezonu, iskreno rečeno, ovdje mi je stvarno super. Sjajno su me primili svi, od predsjednice Ive Lesjak do posljednje igračice. Prezadovoljna sam. Samo da se zna, kapetanica Iva Tabar najbolja je u ekipi, ha, ha…

Samopouzdanje

Milena i suigračice nisu poklekle pod pritiskom rezultata iskazujući pritom nepokolebljivu vjeru u sebe, toliko da su drugo poluvrijeme dobile samo šest golova razlike, onih tri gola zaostatka na odmoru pretvorile su u pobjedu s istom tolikom razlikom. I ova posljednja utakmica na neki način oslikava raznoliku sezonu Zamećanki, prvenstvo koje je okončano po željama kao i taj oproštajni nastup sa Zrinskim.

– Izdigle smo se jednostavno i nakon onih trenutaka u kojima smo bile pale, izvukle smo posljednje rezerve snage, a teško je toliki minus pretvoriti u ovoliki rezultatski plus i zbilja sam preponosna na sve nas. U prvenstvu smo imale uspona i padova, bilo je tu i pobjeda i remija u ovih nekoliko posljednjih utakmica, no najbitnije je što smo pritom davale sve od sebe i stigle do ostanka.

Objava Vratarka Zameta i junakinja pobjede vrijedne ostanka u eliti: “Imala sam i dobru obranu pred sobom” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Rukomet (180)Sport (9800)