U Malom Lošinju dvadesetdrugi put o bioetici

novilist - prije 3 mjeseca - link

Stotinjak znanstvenika i studenata iz Hrvatske, susjednih i poneke udaljenije zemlje, okupilo se na 22. po redu Lošinjskim danima bioetike u organizaciji Hrvatskog filozofskog društva, Hrvatskog bioetičkog društva i Grada Malog Lošinja.

Riječ je o znanstveno-kulturnoj priredbi ove godine sastavljenoj od simpozija “Integrativna bioetika i nova epoha” i studentske bioetičke radionice “Egzistencija, nesigurnost i nasilje”.

Okupljene u hotelu “Aurora” na otvaranju su pozdravili, uime organizatora, glavni tajnik priredbe Hrvoje Jurić, predsjednik Hrvatskog filozofskog društva Ivo Džinić, predsjednik Hrvatskog bioetičkog društva Ivica Kelam te dopredsjednik Gradskog vijeća Elvis Živković uime Grada Malog Lošinja.

Uslijedila su i obraćanja drugih sudionika i uzvanika; za govornicom su se izredali prodekan Hrvatskih studija Ivan Perkov, predsjednik Udruženja studenata filozofije Mihael Vrbanac, direktor hotela “Aurora” Saša Majstorović, član uprave “Jadranke” Zoran Pejović, Hajdar Arifagić uime bosansko-hercegovačkih bioetičara i Nevena Divac uime srpskih, predstavnica Primorsko-goranske županije Renata Žugić te predsjednik Organizacijskog odbora Ante Čović.

Za srijedu u 10 sati najavljen je tzv. okrugli stol “Budućnost turizma – održivi turizam i znanstveni turizam”, a najavljeni su predavačica na studiju hotelijerstva i gastronomije u Makarskoj i vlasnica hotela na Čiovu Silvana Pavlinović, zatim Renata Žugić, ravnateljica Lječilišta Veli Lošinj, direktor Turističke zajednice Lošinja Dalibor Cvitković te Iva Rinčić, profesorica na Medicinskom fakultetu i Fakultetu zdravstvenih studija u Rijeci te nestranačka članica Gradskog vijeća Rijeke i Skupštine Primorsko-goranske županije.

Za trajanja skupa u pretprostoriji je postavljena izložba pejzažnih astrofotografija “Hrvatska pod zvijezdama” autora Branka Nađa.

Objava U Malom Lošinju dvadesetdrugi put o bioetici pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Mali Lošinj (23)Otoci (245)Rijeka & Regija (1231)