Lisina ponovno oživjela nakon dugo godina: veliki broj posjetitelja svih generacija feštali cijeli dan!

riportal - prije 3 mjeseca - link

‘Domaćemu srcu najveći raj, Lisina za 1. maj’, pjevalo se jučer na Lisini! Ovo kultno mjesto nakon dugo je godina ponovno zaživjelo i to na veliko zadovoljstvo stanovnika općine Matulji i okolice. Ispred planinarskog doma ‘Stanko Jurdana’ održana je velika fešta za sve generacije i ispunila očekivanja posjetitelja i organizatora. Program je počeo već u 10:00 sati, a najaktivniji su od ranog jutra bili oni najmlađi. U centru zbivanja bio je veliki gumeni grad, a oni željni adrenalina okušali su se i u vožnji quadovima. Potpunu pažnju zadobio je popularni zabavljač Marko the Clown, a svim gledateljima u trenu je bilo jasno zašto njegova predstava za djecu i odrasle osvaja srca. Vrhunac dana bio je nastup Maura Staraja & La Bande, koji su raspjevali publiku starim i novim hitovima.

Iako je danas rijetkost vidjeti Lisinu prepunu djece, roditelja, nonića i nona, nekad je ovo mjesto predstavljalo upravo to – mjesto susreta druženja, pjesme i rekreacije. Ovu su sliku na umu imali organizatori događanja, uz Staraja koji je jučer premijerno izveo svoju emotivnu pjesmu o Lisini. “Ovo čera samo je dokaz koliko nan malo rabi da budemo srećni: najdemo se na staren meste za ko nas vežu lepe uspomene, svojoj dece prenosimo jubav prema tradicije i običaju i provedemo dan va prirode z judi – nekemi keh vidimo saki dan, a z nekemi keh let nismo videli! Bil je ovo povratak va neka dobra, lepša, stara vremena, ali i dokaz da ih sada moramo stvarat, aš znate kako reču – uživaj, aš ovo su ona dobra stara vremena ka će ti jedanputa falit!” poručio je svojim pratiteljima na društvenim mrežama.

Prvo izdanje manifestacije ‘Na Lisinu ko nekad’ obogatila je izvrsna ugostiteljska ponuda uz neizostavnu podjelu besplatnih porcija fažola. Posjetitelje je s Lisine otpratila lagana kiša, no vrijeme je poslužilo kroz veći dio dana. Atmosfera ovog mjesta teško se može opisati riječima, a s obzirom na sjajan odaziv i sveopće zadovoljstvo, za očekivati je da će se ‘Na Lisinu ko nekad’ odlaziti još dugi niz godina

The post Lisina ponovno oživjela nakon dugo godina: veliki broj posjetitelja svih generacija feštali cijeli dan! appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Matulji (31)prvi maj (22)RIJEKA I PGŽ (955)