Sopić pred finale kupa s Dinamom: Od prve minute krenut ćemo zabiti gol

novilist - prije 3 mjeseca - link

Iza nogometaša Rijeke teški su dani, tri poraza u seriji i oproštaj od borbe za naslov prvaka. Gol razlika 3:8 i po viđenom u Varaždinu poprilično izgubljeno samopouzdanje.

Nakon nesretnog poraza od već ustoličenog prvaka Dinama očekivala se prva i prava reakcija te iskupljenje u gradu baroka, no “nogometnu renesansu” je opet pokazao domaćin, nakon Hajduka, prizemljio je i Rijeku.

Istu onu koja je 16 kola provela na čelu ljestvice, a potom u “šarenom” sastavu skupo platila danak u središtu najstarije županije u Hrvatskoj.

Dobar i loš niz

No, sve bi to na neki način trebala biti zatvorena knjiga za Bijele, u fokusu je prvi okršaj finala Kupa u srijedu u Maksimiru protiv Dinama kojeg Bijeli jedinog nisu uspjeli pobijediti ove godine.

– Čekaju nas dvije zahtjevne utakmice u Kupu. Oni su u dobrom nizu, mi u lošem. Trebamo skupiti glave i dobro se prezentirati i pokušati trofej donijeti na Rujevicu.

Mislim da utakmica u Varaždinu neće ostaviti prevelikog traga, istrčat će malo drugačija momčad i s obzirom da se igra na dvije utakmice i da pogodak u gostima vrijedi dvostruko, nastojat ćemo da minimalno zabijemo jedan gol.

Ako želimo imati dobre šanse u uzvratu na Rujevici gol u Maksimiru je neophodan. Od prve minute krenut ćemo zabiti gol. Očekujem praznik nogometa s obje strane pa tko je bolji neka pobjedi.

Opet taj Bel

Iako je očekivalo da će finale suditi strani suci odluka je opet pala na Darija Bela iz Osijeka.

– Uvijek sam izravan. Suđenje neću komentirati. Nikad to ne radim pa neću niti sada.

Pod upitnikom je jedino nastup Emir Dilavera, a među vratnice će kao i dosad u Kupu pričuvani čuvar mreže Martin Zlomislić.

Prodaja ulaznica moguća je još samo danas do 21 sat na Rujevici, sutra i na dan utakmice neće je biti za gostujuću tribinu. Dosad je prodano oko 1.100 ulaznica.

Objava Sopić pred finale kupa s Dinamom: Od prve minute krenut ćemo zabiti gol pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

gnk dinamo (20)HNK Rijeka (201)NK Rijeka (160)Sport (9629)željko sopić (50)