Prve Sportske igre mladih sv. Vida 8. lipnja u Kostreni

novilist - prije 3 mjeseca - link

U Sportskoj dvorani u Kostreni će u subotu 8. lipnja biti održane 1. Sportske igre mladih sv. Vida 2024. koje organizira novoosnovani Odsjek za sport Riječke nadbiskupije.

Danas su u Nadbiskupskom ordinarijatu, Odsjek za sport Riječke nadbiskupije predstavili, te Sportske igre mladih najavili Kristijan Perković, povjerenik i voditelj nadbiskupijskog Odsjeka za sport, vlč. Josip Pende, član Odsjeka te Ivan Močinić, nekadašnji igrač Hrvatske nogometne reprezentacije i HNK Rijeke, također član Odsjeka.

Kako je rekao Perković, Odsjek za sport osnovan je na inicijativu riječkog nadbiskupa Mate Uzinića, a njegova svrha je – objasnili su Perković i Pende – pomaganje i organiziranje mladih putem sporta, evangelizacija mladih putem sporta i evangelizacija sportaša.

Odsjek će imati razne projekte tijekom cijele godine – organizirat će Sportske igre mladih sv. Vida i druge sportske aktivnosti, poput seminara za sportske trenere.

U djelovanje Odsjeka uključili su se i profesionalni sportaši, među njima i Močinić, koji je najavio da će Sportske igre mladih sv. Vida biti održane u Sportskoj dvorani u Kostreni, 8. lipnja s početkom u 10 sati, dakle tjedan dana prije proslave blagdana sv. Vida, zaštitnika Riječke nadbiskupije i grada Rijeke.

– Igre su namijenjene srednjoškolcima, studentima i drugim mladima do 30 godina. Natjecanja će biti u pet sportova: mali nogomet i košarka u muškoj kategoriji, odbojka za žensku kategoriju i za sve stolni tenis i squash.

Prijaviti se može putem QR kodova koji su istaknuti na plakatima 1. Sportskih igra mladih sv. Vida, zatim putem instagrama na stranici: sport.sv.vid te putem e-maila: sport.sv.vid@gmail.com, gdje se mogu dobiti podrobne informacije.

Kotizacija je 5 eura i u nju je uključen ručak i majica. Zahvaljujemo Općini Kostrena što nam je ustupila sportsku dvoranu, a ovisno o vremenu možda će se neka natjecanja održati i na terenima izvan dvorane.

Važno je da se družimo, da se bavimo sportom, da smo zajedno i lijepo provedemo jedan dan u znaku Sportskih igara sv. Vida 2024. godine, rekao je Močinić izrazivši radost što sudjeluje u takvom projektu.

Sportske igre mladih sv. Vida imat će i duhovni program: mladi animatori će putem različitih zabavnih sadržaja pomoći mladima da upoznaju lik sv. Vida, i naravno održat će se zajedničko u misno slavlje, također u dvorani u Kostreni.

Objava Prve Sportske igre mladih sv. Vida 8. lipnja u Kostreni pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

riječka nadbiskupija (8)rijeka (1246)Rijeka & Regija (1227)