Zamećanke pobjedom potvrdile ostanak u Prvoj ligi!

novilist - prije 3 mjeseca - link

RIJEKA Nesalomljive rukometašice Zameta su dugo lomile i na koncu slomile otpor Zrinskog, matirale su favoritkinje iz Čakovca te su na parketu s navijačima proslavile trijumf koji ima znači ostanak među prvoligašicama. Poražene Međimirke su se tješile peharom i medaljama za treće mjesto u Hrvatskoj, koje im je dijelio član Upravnog odbora HRS-a Boris Konjuh.

Zamet – Zrinski 20:17

Utakmica posljednjeg, 26. kola Prve lige rukometašica: Zamet – Zrinski 20:17 (8:11). Centar Zamet. Gledatelja 300. Suci: Tomislav Cindrić, Robert Gonzurek (Osijek).

ZAMET: Troskot, Debelić 2, Mršić, Jukan, Tabar 3, Pleša, Brusić, Markov, Pleše 1, Leverić, Grozdanić, Černeka 1, Svast 1, Šutović 6, Markulinčić 6 (3), Vujisić.

ZRINSKI: Kozjak, Balent, Balaško 4, Golub, Kosovac 4, Milošević, Gudelj 2, Cvitanović 5 (2), Balić 1, Strbad, Posavac, V. Novak 1, G. Novak, Potočnjak, Vidović, Lukman.

Isključenja: Zamet 6, Zrinski 8 minuta. Sedmerci: Zamet 4 (3), Zrinski 2 (2).

Domaći navijači su svjedočili uzbudljivoj predstavi u kojoj su u konačnici sjajna Milena Vujisić među vratnicama i suigračice nagrađene neuništivom vjerom u pobjedu. Nisu ih pokolebali kvaliteta suparnica, isti tako vlastiti propusti uzrokovani nervozom i činjenicom da igraju susret “biti ili ne biti”, nije ih deprimiralo ni povremeno odvajanje Zrinskog na nekoliko golova razlike.

Čelična obrana

Nisu odustajale od jako marljivog rada u obrani, tim udarničkim odnosom rukomet ih je nagradio kada su sustigle Zrinski, a onda krenule u finiš na što su Čakovčanke jednostavno bile nemoćne. Kao da im je ruke okovala čelična obrana Zamećanki, do odmora čvrsta, a u nastavku toliko nepropusna da je s favoritkinjama u drugom dijelu igre kapitulirala samo šest puta.

Tako sjajna zona bila je idealna pista za let u pobjedu, naizgled teško doistižnu kada je Zrinski otišao na odmor vodstvom 11:8. Napadi su počeli duel u carstvu obrana, pogotovo onaj domaći, a kako su krenuli golovi, Zrinski se uspio odvojiti prvo na dva, a onda i na tri gola razlike.

Žar za preokretom

Ispalo je kako je ova prednost uspavala Čakovčanke, a kod Riječanki raspirila žar za preokretom, ta je vatra sve više buktala da bi se nakon posljednjeg izjednačenja, 17:17, u posljednjih pet minuta pretvorila u pobjhednički plamen. Milena Vujisić, Jana Markulinčić, koja je u pravi dan namjestila ljevicu i skoro pa da nije znala za promašaj, Katarina Šutović i sve ostale suigračice kapetanice Ive Tabar su složnim radom, borbenošću kakva je na njihovim utakmicdama do sada bila rijetko viđena, gradile pobjedu kojom su se na željeni način oprostile od sezone u kojoj su u lovom posljednjem kolu potvrdile ostvarenje cilja, ostanka u Prvoj ligi.

Riječanke su prvenstvo završile na desetom mjestu, preskočile su Rudar, od kojeg su bolje u međusobnom susretu. Ispalo je da im nije trebala ni pobjeda, u istom terminu Bjelovar je svladao dvanaesto Sesvete (38:30), koje ispada iz lige.

Objava Zamećanke pobjedom potvrdile ostanak u Prvoj ligi! pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Rukomet (180)Sport (9803)