Hrvatskoj i Milićeviću dva srebra i bronca na Svjetskom prvenstvu u boćanju

novilist - prije 3 mjeseca - link

ST. VULBAS Dva srebra i bronca učinak je hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu za seniore i mješovite discipline u boćanju, održanom u francuskom St. Vulbasu. Hrvatska je u dvama finalima posljednjega dana doživjela dva poraza, dva srebra nije uspjela pretvoriti u zlatna odličja.

Darijan Živolić i Marino Milićević, boćar iz Gornjeg kraja, u uzbudljivom finalu štafetnog brzinskog izbijanja poraženi su od Francuza Alexandrea Chirat i Frederica Marsensa s 55/60:50/59, dok su u mješovitoj štafeti Talijani Nathalie Gamba i Ivan Solignon svladali Riju Vojković i Marina Milićevića s 54/59:50/57.

– Moramo biti zadovoljni s dva srebra i broncom, iako sam bio uvjeren da možemo do dva zlata. Talijanka Nathalie Gamba odigrala je puno bolje nego u dosadašnjim susretima. Imali smo u jednom trenutku tri punta prednosti… – kaže Vjekoslav Matetić, izbornik hrvatske muške reprezentacije.

Možda je Marino Milićević, koji se triput popeo na postolje, uključujući brzinsko izbijanje u kojem je osvojio broncu, na kraju ostao bez goriva. Puno je partija odigrao posljednjih dana na boćodromu u St. Vulbasu.

– Marino je sve izdržao. Uostalom, zbog njega smo imali fizioterapeuta. No, nekad te boća nagradi, a nekad te sportska sreća napusti. To se nama dogodilo. Uostalom, širi se baza boćanja, Argentinci imaju svjetskog prvaka u preciznom izbijanju, Nicolasa Pretta. U paru su večer ranije odlučili detalji, niz elemenata zbog kojih nije ostvaren rezultat. U svakom slučaju, jako sam zadovoljan. Ove godine čekaju nas još dva velika natjecanja, uključujući Svjetsko prvenstvo za boćarice. Hrvatska mora još jednom potvrditi da je u svjetskom vrhu – zaključio je Matetić.

Rezultati ostalih finala, par: Belay/Molager (Fra) – Grattapaglia/Grosso (Ita) 11:5, pojedinačno: Grosso (Ita) – Kozjek (Slo) 8:6, Krug mješovito: Barazzutti/Abelfo (Fra) – Basei/Soligon 31:19,precizno izbijanje: Pretto (Arg) – Chaechoua Mohamed (Alž) 21:11, brzinsko izbijanje: Chirat (Fra) – Zdauc (Slo) 10/12:9/12 (46/50:46/51).

Objava Hrvatskoj i Milićeviću dva srebra i bronca na Svjetskom prvenstvu u boćanju pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Ostali sportovi (530)Sport (9622)