Riječke rukometašice danas trebaju pobjedu da bi osigurale ostanak: “Mogli smo to riješiti prije”

novilist - prije 3 mjeseca - link

RIJEKA Rukometašice Zameta i Sesveta kao u paralelnom slalomu danas ulaze u ciljnu ravninu borbe za ostanak u Prvoj ligi. Obje ekipe posljednje kolo igraju u isto vrijeme, Zamećanke u 19 sati dočekuju visoko plasirani Zrinski, a Sesvećanke gostuju u Bjelovaru kod domaće ekipe iz gornjega doma.

Olakotna okolnost po Riječanke je da imaju bod prednosti te same odlučuju o svojoj sudbini, otegotna da imaju slabiju međusobnu gol-razliku sa Sesvetama. Da bi izbjegle svako strahovanje oko ishoda bjelovarskog susreta, večeras moraju ostvariti pun pogodak.

– S obzirom na probleme s kojima smo se susretali te da imamo jako mladu ekipu, naš je učinak realna slika, mjesto od sredine ljestvice i niže. Možda nismo trebali doći u situaciju da se sve odlučuje u posljednjoj utakmici, možda smo to mogli riješiti prije. No, borba za ostanak je naša realnost. Našim mladim igračicama je bilo teško igrati pod stresom borbe za ostanak, osjetilo se da su pod pritiskom.

Nije im lako kad u posljednja dva mjeseca svaka utakmica nešto odlučuje, a ionako od početka sezone znamo da je važan svaki bod u jako izjednačenoj konkurenciji. Na kraju su se dogodili i neki čudni rezultati koje nismo očekivali. Upali smo u žrvanj borbe za ostanak, ali zadovoljan sam kako smo se nosili sa svime, pobijedili smo i neke favoritkinje iz gornjega doma – kaže trener Zamećanki Josip Štokić. – Zrinski je stvarno odlična ekipa s kojom je proteklih godina radio Goran Mrđen, eminentno ime hrvatskog ženskog rukometa, koji ih je digao na jako visoku razinu, pred vrata Europe.

Novi trener je s njima pohvatao konce i opet su kvalitetne, spoj su iskustva i mladosti, brze su i agresivne. Da postoji čarobna formula za našu pobjedu, svi bismo je znali, no nema je. Pokušat ćemo agresivnošću doći do nekoliko lakih golova, sve uz borbenu i organiziranu igru. Bit ćemo pod pritiskom, no bili smo i ranije, vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i pobijediti.

Objava Riječke rukometašice danas trebaju pobjedu da bi osigurale ostanak: “Mogli smo to riješiti prije” pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Rukomet (180)Sport (9795)