U opatijskoj školi proveden program prometne kulture za najmlađe

novilist - prije 3 mjeseca - link

Jedan od edukacijskih koncepata koji je namijenjen za djecu nižeg osnovnoškolskog uzrasta o sigurnosti u cestovnom prometu, Program prometne kulture za najmlađe, održan je u Osnovnoj školi “Rikard Katalinić Jeretov”.

Edukaciji su sudjelovali učenici drugih razreda matične škole i područnih škola Ičići i Veprinac kako bi se stekle vještine i znanja za sigurno sudjelovanje u prometu, ali i preuzimanje odgovornosti, te učenju, odnosno uočavanju opasnosti i pravilnim reakcijama u kriznim situacijama.

Ovu preventivnu aktivnosti Policijska uprava primorsko – goranska provodi u suradnji s tvrtkom Jumicar, a osim policijske službenice Policijske postaje Opatija, Josipe Pudić sudjelovali su i predstavnici JVP Opatija i GDCK Opatija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa i prijatelj programa Grad Opatija. Nakon odslušanog teorijskog dijela gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu, u praktičnom dijelu edukacije imali su priliku na prometnom poligonu (simulaciji stvarnog prometa) samostalno upravljati vozilima za obuku na električni pogon te iz perspektive vozača uočiti sve opasnosti cestovnog prometa.

Na praktičnom dijelu programa učenici su u pravim mini električnim automobilima imali priliku stisnuti gas i okušati se u ulozi vozača, doživjeti prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i sva ostala prometna obilježja odnosno na jedinstven način su učili o sigurnosti u prometu.

Cilj ove aktivnosti je kod najmlađih razviti svijest o opasnostima koje proizlaze iz cestovnog prometa, te stvarati generacije opreznijih i sigurnijih sudionika. Djeca se educiraju o pravilnom i kulturnom ponašanju u prometu te podučavaju kako prepoznati i reagirati na opasnosti u prometu.

 

Objava U opatijskoj školi proveden program prometne kulture za najmlađe pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Opatija (302)policija (759)Rijeka & Regija (1228)školstvo (46)