Evo koju ulogu Orlando Bloom želi izbrisati iz svog sjećanja

novilist - prije 3 mjeseca - link

Svjetski poznati glumac Orlando Bloom ima lijepe uspomene na snimanje filmova poput “Pirata s Kariba” i “Gospodara prstenova”, ali Petersenov povijesni epski film “Troja” druga je priča.

Tijekom intervjua za videoserijal “Know Their Lines” Varietyja, Bloom je zaboravio jednu od rečenica koje je rekao njegov lik Paris u “Troji”, a potom priznao da je većinom blokirao film iz svog uma.

,,O moj bože, “Troja”. Wow. Mislim da sam izbrisao taj film iz svog mozga”, rekao je Bloom, dodavši: ,,Toliko ljudi voli taj film, ali za je mene igranje tog lika bilo kao [presjecanje grla]. Smijem li sve ovo reći? Nisam želio raditi taj film. Nisam želio igrati tu ulogu.”

,,Film je bio sjajan. To je bio Brad [Pitt]. To su bili Eric [Bana] i Peter O’Toole”, dodao je Bloom, pa nastavio: ,,Ali kako ću ja igrati tu ulogu? To je bilo potpuno suprotno svemu što sam osjećao u svom biću. U jednom trenutku piše da Paris puzi po podu nakon što ga je netko pobijedio i drži za nogu svog brata. Rekao sam: ‘Neću to moći raditi.’ Jedan od mojih agenata u to vrijeme rekao je: ‘Ali to je trenutak koji će ga učiniti!’ I potpuno sam pao na tu liniju agenta. Mislim da je to razlog zašto sam to izbrisao iz svog uma.”

“Troja” je prvi put prikazana u ljeto 2004., i zaradila je gotovo 500 milijuna dolara na svjetskom blagajni.

Labavo temeljen na Homerovoj “Ilijadi”, film je imao ogroman ansambl u kojem su bili Bloom, Pitt, Bana, O’Toole, Diane Kruger, Brian Cox, Sean Bean, Brendan Gleeson i drugi.

Lik Blooma, Paris, princ je Troje čija afera s kraljicom Helenom (Kruger) pokreće Trojanski rat. “Troja” je stigla u ključnom trenutku Bloomove karijere, jer je dolazio iz vrlo uspješne trilogije “Gospodar prstenova”, a također je izbacio i prvi blockbuster “Pirati s Kariba”.

Objava Evo koju ulogu Orlando Bloom želi izbrisati iz svog sjećanja pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Mozaik (696)Showbiz (1381)