Baška domaćin starta pete utrke Adventure Race Croatia

novilist - prije 3 mjeseca - link

 

 

KRK – Idućeg tjedna, točnije od 13. do 17. svibnja, na području Kvarnera i Like održat će se još jedno izdanje međunarodne pustolovne utrke Adventure Race Croatia (ARC). Baška na otoku Krku bit će domaćin starta petog izdanja ovog izuzetno zahtjevnog, ali i atraktivnog natjecanja. Iz tog će se otočnog mjesta 35 timova iz 20 zemalja svijeta zaputiti na pustolovinu koja će obuhvatiti zahtjevnu rutu dugu čak 550 km, s visinskom razlikom od više od tisuću metara.

Timovi sačinjeni od po četiri natjecatelja svoju će snagu i izdržljivost testirati u biciklizmu, trailu, planinarenju, kajakingu, orijentaciji i spuštanju užetom te će tako, na najteži i nazahtjevniji mogući način, otkrivati prirodne ljepote Kvarnera i drugih uzbudljivih destinacija kojima ova utrka prolazi. Osim što će iskušavati i odmjeravati svoje fizičke granice, sudionici će se morati osloniti jedni na druge kako bi prevladali sve izazove na putu prema cilju. Timski duh i strategija ključni su faktori koji će i ovog puta odrediti pobjednike ove zahtjevne utrke, najavljuju nam njeni organizatori.

U sklopu utrke bit će i veslanje / Foto ARC

Adventure Race Croatia je neizostavni dio svjetske pustolovne serije Adventure Race World Series (ARWS), a od 2019. godine i službena je kvalifikacijska utrka za Svjetsko pustolovno prvenstvo. Ove godine očekuje se sudjelovanje čak pet timova iz TOP 10 Adventure Race ukupnog svjetskog poretka, što ne samo da će osigurati izuzetnu kompetitivnost već i dodatno pojačati atraktivnost cjelokupne utrke. Adventure Race Croatia se ponosi svojim svjetskim kredibilitetom, promovirajući Hrvatsku kao vrhunsku outdoor destinaciju. Glavni cilj manifestacije je svake godine provesti natjecatelje kroz novo iskustvo divljine, pružajući im nezaboravne trenutke koji će ih pratiti cijeli život.

Adventure Race Croatia nije samo sportsko natjecanje već i prilika za promociju ekološke svijesti i očuvanja prirodnih resursa, naglašavaju predstavnici krčkog turizma, okupljeni i organizirani u sustavu turističkih zajednica koje prate i podupiru i ovu outdoor manifestaciju, jednu od brojnih koje posljednjih godina otok Krk čine omiljenim odredištem i okupljalištem ljubitelja aktivnosti na otvorenom, tako i sad već brojnih renomiranih natjecanja u brdskom i cestovnom biciklizmu, trailu i svim ostalim oblicima sportskog i rekreativnog guštanja u čarima prirode. Organizatori su posvećeni minimalnom utjecaju na okoliš te stoga potiču sve sudionike, ali i gledatelje, da budu odgovorni prema prirodi tijekom cijelog događanja.

 

Objava Baška domaćin starta pete utrke Adventure Race Croatia pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Otoci (245)