Edin Terzić najavljuje pobjedu i u Parizu, Luis Enrique žali za propuštenim prilikama

novilist - prije 3 mjeseca - link

DORTMUND Signal Iduna Park, nakrcan kao kutija žigica, većinom obojen u žutu boju Borussije, kakvu nose igrači ovog sportskog miljenika polumilijunskog grada pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije, slavio je pobjedu nad velikim PSG-om u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka. Omiljeno tamošnje pivo Dortmunder teklo je u potocima nakon što su pariški gosti, navodni favoriti, potopljeni »jednom kapljicom«, golom Niclasa Füllkruga u prvom poluvremenu. I on kao i ostali protagonisti velike priredbe, koju bez obzira na promjenu imena radi sponzorskih obaveza, tamošnji obični puk i dalje naziva starim dobrim imenom Westfalenstadion, nije mogao ostati ravnodušan na atmosferu koju su priredili zaljubljenici u Borussiju.

Dvije stative

– Na ovom stadionu se uvijek čini kao da već počinjete utakmicu s 1:0. Ovo je jedinstveno – konstatirao je iskusnik od čijeg se torpeda gosti više nisu oporavili. Pritom su, istina, imali peha, a njegova momčad uvijek i neophodne sreće u sportu. U nastavku su njegovu obranu doslovno centimetri dijelili od kapitulacije, na šuteve Mbappea i Hakimija koji su u kratkom razmaku pogađali unutrašnju stranu vratnice Kobelova gola. – I takva sreća, kakvu smo imali, potrebna je za ostvarenje uspjeha. U ovom nastupu smo se nevjerojatno dobro branili, posebna pohvala našim stoperima. Kod pogotka je nevjerojatno ono dodavanje »Schlottija« Schlotterbecka. Lopta je dolazila do mene, nisam morao trčati do nje, i to mi je dalo dobru završnu poziciju. Nije prvi put ove sezone da sam pokušao ubaciti loptu u bliži kut, ali ovaj put je upalilo. Gledajući uzvrat, očekujem da će Parižani utakmici pristupiti drugačije nego u Dortmundu, ali i vjerujem u dobru trenersku pripremu naše momčadi za sljedeći utorak. Stvorili smo pristojnu početnu situaciju i sada slijedi to teško gostovanje u Parizu.

Razmišljajući o odlasku u Pariz junak večeri u Dormundu već spominje pronalaženje taktike kojom bi se nastojao ostvariti podvig, plasman u londonski finale kluba, koji je inače prvak Europe bio davne 1997. godine. Sada mu je za kormilom Edin Terzić koji je, naravno, zadovoljan odgovorima svojih momaka na prvom ispitu s PSG-om.

Mala prednost

– Bila je to jako dobra utakmica s naše strane – konstatirao je stručnjak s njemačkom i hrvatskom putovnicom, – Mislim da je to na koncu bila naša vrlo zaslužena pobjeda. Borussija može i u finale, ali će gostovanje u Parizu sljedeći tjedan biti jako teško. Bilo je sada jako naporno, pričamo o pretrčanoj kilometraži, ali govorimo ipak o polufinalu Lige prvaka. Treba u takvim utakmicama pokazati ovakav učinak, valja i u uzvratu pružiti sve od sebe i onda se može zaraditi dolazak u finale na Wembley. Imamo još malo posla. Za ovu utakmicu pohvala svakom našem igraču, igrati polufinale Lige prvaka je ipak nešto posebno. Poslije svega ova nam pobjeda uopće ne mijenja plan utakmice za uzvrat u utorak. Želimo pobijediti i sljedećeg tjedna. Ovo je samo mala prednost i u utorak očekujem ponovno tijesnu utakmicu.

PSG je imao skoro sat vremena za »ispravak krivog navoda«, bio je jako blizu izjednačenja, ali u utakmici »spuštenih gardova« obrana navodnog favorita iz Pariza je isto tako mogla doživjeti još koju kapitulaciju.

– Bilo je puno sjajnih prilika za obje momčadi – mogao je samo konstatirati trener poraženog francuskog prvaka Luis Enrique. – Atmosfera na stadionu je bila odlična. U drugom poluvremenu PSG je stvarao čiste, vrlo čiste prilike, ali nismo uspjeli postići gol.

Objava Edin Terzić najavljuje pobjedu i u Parizu, Luis Enrique žali za propuštenim prilikama pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

liga prvaka (69)nogomet (2273)