Rijeka pala protiv Lokomotive. Bijele samo pobjeda protiv Dinama vraća na prvo mjesto

riportal - prije 3 mjeseca - link

Bijelima u prvom poluvremenu gotovo ništa nije polazilo za nogom dok su domaći iz dva udarca prema Labroviću zabili dva pogotka

LOKOMOTIVA – RIJEKA 3:1 (2:0)

ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj. Utakmica 32. kola Supersport HNL. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec)

Strijelci: 1:0 Mudražija (37), 2:0 Šotiček (43), 2:1 Obregon (67), 3:1 Šotiček (90+5)

LOKOMOTIVA: Čavlina – Bartolec, Bubanja, Mersinaj, Leovac – Marić, Smakaj – Šotiček, Mudražija, Goričan – Kastrati

RIJEKA: Labrović – Smolčić, Radeljić, Galešić, Goda – Selahi – Ivanović, Hodža, Fruk, Pjaca – Marić

Nogometaši Rijeke poraženi su na gostovanju u Kranjčevićevoj ulici, Lokomotiva je slavila s 3:1 i zaustavila riječki niz od devet uzastopnih pobjeda.

Nije to bila večer Rijeke – pogotovo u prvom poluvremenu. U jednoj od najvažnijih utakmica sezone i nakon dugačkog pobjedničkog niza, bijeli su naišli na ‘minu’ i nakon dugo vremena prepustili prvo mjesto na tablici Dinamu.

A za to su – najvećim dijelom – sami krivi. Domaći su žustrije ušli u utakmicu, iz njihova govora tijela činilo se kao da su više željeli pobjedu. Bijeli ‘motori’ nekako su se presporo zagrijavali i Rijeka je ‘punim gasom’ krenula tek u drugom dijelu utakmice, kada se bilo teško vaditi iz debelog rezultatskom minusa.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bijeli su prvi put zaprijetili u 3. minuti kada se Ivanović sjurio u šesnaesterac pa pucao, ali pogodio je vanjski dio mreže. Isti je igrač stigao do lopte u šesnaestercu Lokosa u 6. minuti, no njegov udarac sa sedam metara ovog puta je blokiran. Domaćin je odgovorio u 9. minuti kada oštar udarac Mudražije obrana Rijeke odbija u korner. U 15. minuti isti je igrač nakon kornera zatresao mrežu gostiju, no uključio se VAR nakon čega je gol poništen. Rijeka je odgovorila u 24. minuti kada su u dobroj situaciji nakon kornera jedan drugom zasmetali Radeljić i Smolčić pa je udarac otišao preko gola.

Lokomotiva je do vodstva stigla u 38. minuti kada je nakon jednog prekida lopta došla do nečuvanog Mudražije koji s pet metara pogađa za 1-0. U 44. minuti novi je prekid bio koban za Riječane, a njihovu mrežu u gužvi je zatresao Šotiček.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Odmah na početku nastavka trener gostiju Željko Sopić odlučio je napraviti tri promjene. Na teren je poslao Obregona, Pašalića i Mitrovića, dok su u svlačionici ostali Radeljić, Marić i Selahi.

Čekali smo na prvi pokušaj u nastavku do 55. minute kada je udarac Ivanovića otišao pokraj gola. Dvije minute pokušao je i Fruk, ali ni on nije pogodio okvir gola. Već u sljedećem napadu poklon je dobio Pjaca, čiji je udarac s ruba šesnaesterca prohujao pokraj gola.

Bolju igru u nastavku Rijeka je okrunila u 67. minuti kada je Obregon dobio loptu na rubu peterca, okrenuo se i pogodio za 1-2. U 74. minuti pokušao je Pjaca glavom, no bio je to lagan zadatak za Čavlinu. Bogojević je u 85. pucao iskosa s lijeve strane, ali to je otišlo daleko od gola.

Rijeka je do kraja utakmice bacila sve karte u napad, ali Šotiček je presjekao jedno dodavanje Laborivića, izašao ispred vratara Rijekei poentirao za konačnih 3:1.

Bijeli su po završetku utakmice od tisuću pripadnika Armade na istočnoj tribini ispraćeni povicima – šampioni. Borili su se do zadnje minute, tražili pobjedu ili barem izjednačenje, ali ovoga puta potpuni preokret je izostao pa će u idućem kolu protiv Dinama tražiti puni plijen i povratak na prvo mjesto.

Standings provided by Sofascore

The post Rijeka pala protiv Lokomotive. Bijele samo pobjeda protiv Dinama vraća na prvo mjesto appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

HNK Rijeka (201)hnl (320)Lokomotiva (18)Sport (9622)utakmica (62)