Zgrada suda, gruntovnice i katastra u Zaprešiću ide u kompletnu obnovu

zagrebancija - prije 2 mjeseca - link

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisao je 4,34 milijuna eura vrijedan ugovor s gradonačelnikom Grada Zaprešića Željkom Turkom u svrhu obnove zgrade na Trgu žrtava fašizma u Zaprešiću.

“Želim reći da je Županija prošle godine raspisala javni poziv za obnovu objekata stradalih u potresima te da smo od tada do danas sklopili 75 ugovora oko obnove objekata. Ukupna vrijednost je oko 125 milijuna kuna. To je izuzetno veliki iznos. U tim ugovorima je Zaprešić veoma prisutan. u 6. mjesecu prošle godine smo potpisali ugovor za obnovu Pučkog otvorenog učilišta u Zaprešiću u vrijednosti 24 milijuna kuna. Danas potpisujemo ugovor za zgradu koje je u središtu Zaprešića u kojoj su smješteni sud, gruntovnica i katastar”, poručio je župan Kožić.

“U Zaprešiću se nije moglo vidjeti da je toliko stradao. Radovi na Pučkom učilištu iznimno dobro napreduju i ne sumnjamo da će biti uskoro završeni. Temeljem ovog ugovora danas krećemo u obnovu zgrade samoga suda. Nama u gradu je to iznimno važno. U zgradi suda su i katastar i gruntovnica i dio općinskog suda, ali i dio županijskih ispostava. Mi smo se s jednom velikom mukom pronašli privremen adekvatne lokacije i jedva čekamo da se stvari vrate u normalu”, dodao je Željko Turk, gradonačelnik Grada Zaprešića.

Istaknuo je kako su u potresu stradale i privatne zgrade za stanovanje te da kao Grad brinu o sugrađanima. “Možemo se pohvaliti da je Grad Zaprešić djelovao kao savjetodavno tijelo našim stanarima te da su prva konstrukcijska rješenja za obnovu potpisana i da su novci dijelom sjeli na naše kućne savjete i na Gradsko stambeno komunalno poduzeće. Brinemo o našim sugrađanima i o njihovim stanovima”, dodao je gradonačelnik Turk.

Župan Stjepan Kožić priopćio je kako kreće obnova od potresa županijskih cesta, mostova i ostale prometne infrastrukture. “Čuli ste da je Zagrebačka županija preko Županijske uprave za ceste potpisala s Ministarstvom prometa ugovore za sanaciju tih cesta koje su stradale u potresu u vrijednosti preko 500 milijuna kuna te da je Zagrebačka županija dobila preko 5 milijuna eura za sanaciju klizišta. To su ogromna sredstva, ali i ogromni radovi po terenu Zagrebačke županije”, objasnio je župan.

Naglasio je kako će biti 250 punktova na kojima će se obavljati radovi. Neke ceste će biti dijelom zatvorene, a neke će imati obilaznice.

“Taj posao treba biti završenu do 30. lipnja ove godine. Pola milijarde kuna sredstava za obnovu cesta u tako kratkom vremenu za velike radove. Zahvalio bih se Županijskoj upravi za ceste, što je s nadležnim Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture odradila ogroman posao. Kao što je župan rekao, veliki broj gradilišta je sam po sebi izazov pa i čitava građevinska operativa da se u tom vremenu ti poslovi napravili”, rekao je gradonačelnik Turk.

Zaključno su istaknuli kako se radi o jednom od najvećih pothvata u obnovi prometne infrastrukture na prostoru Zagrebačke županije te su zbog toga veoma ponosni jer za cilj imaju podizanje komunalnog i sveukupnog životnog standarda građana.

ČLANAK NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM.

Objava Zgrada suda, gruntovnice i katastra u Zaprešiću ide u kompletnu obnovu pojavila se prvi puta na Zagrebancija.

pročitaj cijeli članak

KROZ ZAGREBAČKU ŽUPANIJU (18)obnova (12)potres (30)sud (11)Zagrebačka županija (9)