Zbog radova na gradnji čvora Trinajstići opet zatvorena dionica od Matulja do Jurdana u smjeru Rupe

novilist - prije 3 mjeseca - link

MATULJI – U prvom kvartalu 2023. trebala bi biti završena izgradnja jednog od najznačajnijih prometnih projekata na području Matulja – čvor Trinajstići. Njegovom realizacijom stanovnici će dobiti kvalitetnu prometnu povezanost Matulja s riječkom obilaznicom te preko nje sa širom mrežom autocesta. Prometno će se rasteretiti i postojeća cestovna mreža.

Vrijednost investicije je 35 milijuna kuna, a trenutno se izvode radovi na zahtjevnom podvožnjaku ispod Šmogorske ceste koji zahtijevaju povremenu preregulaciju prometa što izaziva gužve na prometnicama. Sudionici u građenju stoga mole za strpljenje sudionike u prometu, stanovnike Matulja i šire okolice, kako bi što prije na siguran i kvalitetan način završili sve radove, stoji u obavijesti na stranicama Općine Matulji.

Zbog izvođenja radova na izgradnji čvora Trinajstići od jučer ponovo je za sav promet, ali ovaj put u smjeru Rupe, zatvorena dionica od čvora Matulji do čvora Jurdani. Promet je preusmjeren na državnu cestu D8. Ovakva regulacija trajat će tjedan dana, odnosno do četvrtka, 10. studenoga. Radovi će se izvoditi tijekom cijelog dana, kao i u noćnim satima. Ukoliko vremenski uvjeti budu povoljni, radovi će biti završeni prije roka, odnosno za pet dana. Obilazni pravci su: iz smjera Pula/Opatija u smjeru GP-a Rupa: A8 – D8 – čvor Jurdani (A7); iz smjera Križišće/Rijeka u smjeru GP-a Rupa: čvor Matulji (A7) – D8 – čvor Jurdani (A7); iz smjera Opatije u smjeru GP-a Rupa: Opatija – D8 – čvor Jurdani (A7).

– Kako smo već rekli, na ovom dijelu autoceste nema zaustavnog traka, stoga u ovoj fazi radova nije moguće izvesti drukčiju regulaciju, niti je zbog sigurnosti radove moguće izvoditi pod prometom. Svjesni smo činjenice da ovakva regulacija prometa na ovom dijelu korisnicima otežava prometovanje. Međutim, radi se o izgradnji čvora koji će omogućiti bolju prometnu povezanost sjeverozapadnog dijela grada Rijeke i Općine Matulji s gradom Rijekom i autocestom A7 u svrhu gospodarskog razvoja, rasterećenja postojeće cestovne mreže te smanjenja gužvi u turističkoj sezoni. Želimo naglasiti da se radovi izvode punim intenzitetom kako bi izgradnja čvora bila gotova do Uskrsa, stoji u obavijesti na stranicama Hrvatskih autocesta.

Objava Zbog radova na gradnji čvora Trinajstići opet zatvorena dionica od Matulja do Jurdana u smjeru Rupe pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Opatija (38)