Zavjet šutnje ekstremno lijeve klike iz Možemo oko uhićenih u Zambiji

narod - prije 3 mjeseca - link

možemomožemo

U protekla dva tjedna o aferi Zambija mnogi su govorili, no ne i oni u političkoj areni kojih se ova afera najviše tiče – stranka Možemo čija je vjećnica jednog od zagrebačkih mjesnih odbora – uhićena početkom prosinca u Zambiji zbog sumnje na trgovinu ljudima.

Uz spomenutu Noah Kraljević, uhićen je i gitarist Zoran Subošić iz Hladnog piva čiji je frontmen Mile Kekin zajedno sa svojim suprugom Ivanom Kekin bio na listi Možemo na parlamentarnim izborima.

Iako su ih mnogi, pa i srednjostrujaški mediji koji su tradicionalno na strani ljevice, prozvali sektom zbog netransparentnih unutarstranačkih promjena, da joj transparentnost nije jača strana, ekstremno lijeva stranka Možemo pokazala je i po izbijanju afere Zambija.

Bez odgovora na službeni upit

Naime, još 28. prosinca poslali smo pitanja bivšim i sadašnjim koordinatorima stranke Zagreb je naš (dio platforme Možemo) kojoj pripada Noah Kraljević te obnaša i dužnost vijećnika stranke Zagreb je naš u mjesnom odboru Samoborček na Trešnjevci.

S obzirom na to da je u prosincu došlo do spomenutih, netransparentnih promjena u vodstvu ove stranke, pitanja smo poslali i bivšem koordinatoru i jednom od najbližih suradnika Tomislava Tomaševića – Teodoru Celakoskom, ali i novim koordinatoricama Marini Ivandić i Ivi Ivšić.

Upit smo poslali i Klubu zastupnika zeleno-lijevog bloka u Hrvatskom saboru u kojem sjede oni izabrani s liste Možemo.

Pitali smo ih sljedeće: Može li s obzirom na okolnosti Noah Kraljević i dalje obnašati dužnost vijećnika u mjesnom odboru Grada Zagreba u kvoti stranke Možemo te ostaje li i dalje u članstvu stranke.

Do danas odgovore na ta pitanja nismo dobili.

O činjenici da im je članica stranke uhićena u Africi zbog mogućeg počinjenja teškog kaznenog djela trgovanja ljudima, nije se u javnosti oglasio nitko iz ekstremno lijeve zagrebačke političke klike na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem.

Niti a, niti be o činjenici da je najmanje dvoje uhićenih od osam hrvatskih državljana u pritvoru u Zambiji zbog sumnjivog posvajanja djece iz DR Kongo, povezano s vladajućom garniturom u Zagrebu i parlamentarnom strankom.

>Iz DR Kongo u Hrvatsku je posvojeno 180 djece, a Ministarstvo o njima ništa ne zna
> Afera Zambija: MUP izdaje putovnice za djecu iz DR Konga, a Ministarstvo obitelji ne zna da su ta djeca posvojena
>Zašto mediji šute da je u Zambiji zbog sumnje na trgovinu ljudima uhićena Noah Kraljević, vijećnica Možemo?

Osim Kraljević još jedna uhićena osoba povezana s Možemo

Osim Kraljević koja je u mjesnom odboru kojem je nekoć pripadao i Tomašević, uz stranku Možemo povezan je i uhićeni gitarist Hladnog piva Zoran Subošić. Frontman tog benda je Mile Kekin koji je bio na listi za Hrvatski sabor na prošlim parlamentarnim izborima.

>Kako je akterica afere Zambija izigrala zakone: ‘Transrodna’ osoba ne smije posvojiti dijete niti u Hrvatskoj niti u Kongu
>Udruga Noah Kraljevića sudjelovala u izradi Pravilnika za utvrđivanje uvjeta za promjenu spola

U Sabor je uspjela ući pak njegova supruga Ivana Kekin, također s liste Možemo, koja je ujedno predsjednica stranke Nova ljevica koja je dio platforme Možemo.

Subošićeva je pak supruga, koja je također uhićena, službenica Ustavnog suda. Na Ustavnom sudu su pak za Jutarnji list kazali kako nisu znali ništa o odlasku svoje službenice u Afriku po dijete.

Objava Zavjet šutnje ekstremno lijeve klike iz Možemo oko uhićenih u Zambiji pojavila se prvi puta na narod.hr.

pročitaj cijeli članak

afera zambija (41)Hrvatska (2427)Izbor urednika (71)Mile Kekin (4)možemo (24)Noah Kraljević (21)tomislav tomašević (54)Zambija (47)