Vučić Hrvatima poručio da i dalje kukaju: ‘I ja bih da sam na njihovom mjestu’

dnevno - prije 3 mjeseca - link

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić novinarima se obratio iz Dubaija, gdje se održava „World Climate Action Summit“, konferencija o klimatskim promjenama.

Prilikom postavljanja pitanja jedna je novinarka iz samo njoj poznatih razloga konstatirala da ‘Hrvati opet kukaju da će Vučić pobijediti na izborima u prosincu’. Na to je Vučić odgovorio:

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Vučić: Zašto Hrvati kukaju? Zbog Jasenovca?

“A zašto? Zašto kukaju? Nije mi jasno, možda zato što sam posjetio Jasenovac. Možda zato što smo napravili film o Jasenovcu. Pa, znate što, možda bih i ja isto napravio da sam na njihovom mjestu, neka samo nastave kukati”, rekao je Vučić.

Ovakva pitanja i odgovori nisu neočekivana s obzirom na to da su izbori u Srbiji sve bliže, a nekoliko analitičara već je ocijenilo da bi se retorika prema Hrvatskoj mogla zaoštriti u predizborne svrhe.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

I Plenković je u Dubaiju

Dodajmo samo da je u Dubaiju na dvodnevnoj konferenciji o klimatskim promjenama i hrvatski premijer Andrej Plenković te ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović. Konferencija UN-a održava se svake godine kako bi se utvrdile ambicije i odgovornosti za djelovanje u području klime te utvrdile i procijenile klimatske mjere.

Vučić opet diže tlak Hrvatima: Kompleksi Hrvatskom u jednom segmentu baš su izraženi

Domaćin ovogodišnje konferencije su Ujedinjeni Arapski Emirati, koji predsjedaju COP-om 28. Očekuje se da će glavne točke rasprave na COP-u 28 biti globalni pregled stanja, program rada za ublažavanje klimatskih promjena, globalni cilj prilagodbe te financiranje borbe protiv klimatskih promjena.

Objava Vučić Hrvatima poručio da i dalje kukaju: ‘I ja bih da sam na njihovom mjestu’ pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Regija (486)Vijesti (11954)