Voditelj Tech Huba About You o stvaranju tehnološke zajednice oko e-commerce tvrtke – u Zagrebu

netokracija - prije 2 mjeseca - link

Prilika da ispočetka gradi tehnološki hub njemačkoge e-commerce tvrtke u Zagrebu, izazov da gradi tehnološku zajednicu oko brenda kojega većina (pogrešno) doživljava samo kao modni te tim, projekti i pozitivna vibra koju je doživio već tijekom selekcijskog postupka motivirali su Ivana Jovića da postane voditelj lokalnog Tech Huba tvrtke About You.

Jović je Zagrepčanin s diplomom Fakulteta političkih znanosti, koji je prije no što ga je put doveo u About You dugo radio u području ljudskih resursa u IT i telekom industriji. Zaintrigiralo ga je kad je pročitao kako će About You otvoriti Tech Hub u Zagrebu i da traže osobu koja će ga voditi, bacio se u podrobnije istraživanje i otkrio da tvrtka ima i naglašeni tehnološki aspekt. To ga je ponukalo da im se javi:

Tim, projekti, pozitivna i profesionalna vibra koju sam osjetio tijekom selekcijskog procesa, sve me to uvjerilo da želim biti dio kompanije About You.

Pokazalo se kako je taj osjećaj bio obostran pa je Ivan dobio posao.

Čime će se konkretno baviti?

Njegova se zaduženja mogu sažeti u dvije temeljne točke. S jedne strane, trebat će predstavljati About You kao atraktivnog poslodavca. S druge, zadatak mu je komunicirati s lokalnom tehnološkom zajednicom, kako bi podigao razinu svijesti o prilikama koje ta tvrtka nudi.

Kao što smo već pisali, tvrtka About You je njemački scaleup s područja digitalne trgovine. Ta osam godina stara kompanija danas je, s više od 1500 zaposlenih, jedna od najbrže rastućih modno-tehnoloških tvrtki u Europi. Istovremeno, razvija i jednu od najvećih e-commerce infrastrukturnih Software-as-a-Service platformi SCAYLE.

“Najbolji developeri rasuti su po cijeloj Europi, pa tako i u Zagrebu”

Ivan će također dnevno operativno brinuti za Tech Hub, kako bi okruženje bilo što ugodnije i dobro opremljeno u svakom smislu. Cilj mu je podržati ulogu About You u lokalnoj tech zajednici i kroz to ostvariti vlastiti profesionalni rast.

Uistinu je uzbudljivo biti dio tako super priče od početka u Hrvatskoj, to je nešto što sam oduvijek želio u profesionalnom smislu.

Kako je riječ o brzorastućoj platformi za digitalnu trgovinu, tehnologija je u samoj srži tvrtke About You. A razvoj kvalitetne infrastrukture i aplikacija moguć je samo ako dolazi u paru s inventivnim i talentiranim developerima.

Svjesni smo kako najbolji talenti nisu samo u Njemačkoj, već razasuti po Europi i cijelom svijetu, pa smo počeli proučavati koji dijelovi našeg tržišta imaju najbolje talente.

Tako su odabrali Zagreb, gdje im je primarni cilj privlačenje vrhunskih tech talenata kroz prisutnost u lokalnoj IT zajednici i ponudom potpuno remote suradnje, ali i uredske radne kulture. Tu su i vrhunska oprema i tech stack, ista razina plaća kao u Njemačkoj i još mnogo više.

Mjesto za okupljanje zajednice

About You Tech Hubovi služe kao centri prisutnosti u lokalnim tech zajednicama, ali i kao društvena središta za susret i suradnju za lokalne zaposlenike.

Osim članova lokalne tehnološke zajednice, Tech Hubove mogu koristiti i zaposlenici tvrtke About You iz drugih država Unije, kako bi neko vrijeme živjeli i radili u Zagrebu.

Uz društvene aktivnosti za zaposlenike, u planu su različiti meetupi i drugi eventi kroz koje želi doprinijeti razvoju zajednice, edukacijom i prezentacijama o tehnologijama koje koriste te najboljim praksama.

Vrlo smo ponosni na timski duh i radnu kulturu koju smo izgradili u About You. Otvaranjem ugodnog i pristupačnog uredskog prostora želja nam je udovoljiti individualnim potrebama svih zaposlenika, pa tako i onih koji preferiraju rad iz ureda.

Osim u Hrvatskoj, About You je Tech Hub otvorio i u Rumunjskoj, u gradu Cluj-Napoci.

Države članice Europske unije bile su logičan prvi izbor za širenje izvan granica Njemačke, a u Hrvatskoj i Rumunjskoj About You je već bio prisutan.

Nije isključeno kako bi Tech Hubovi mogli biti otvoreni i u drugim europskim državama, pa možda i u nekom drugom hrvatskom gradu. No, fokus je zasad na lokacijama s velikim brojem najboljih talenata i već otvorenim Tech Hubovima.

pročitaj cijeli članak

Intervju (48)Karijere (24)Sponzorirano (18)Tvrtke i poslovanje (40)