VLATKA POKOS STALA U OBRANU: ‘Umjetnici mogu očekivati skromne putne troškove i isti takav smještaj!’

dnevno - prije 5 dana - link

Iako već nekoliko godina ne živi u Hrvatskoj, pjevačica i voditeljica Vlatka Pokos itekako prati sve što se događa na našim prostorima – od politike do zabave. Nakon nove medijske trakavice u koju se uplela pjevačica Nina Kraljić, Vlatka joj je odlučila javno dati podršku jer je slične situacije, kaže, i sama prolazila.

“Dajem apsolutnu podršku iznimno talentiranoj Nini Kraljić i njenoj borbi za bolji položaj glazbenih umjetnika u Hrvatskoj. Šira javnost treba znati da umjetnički rad i produkcija zahtijevaju puno novca. Istovremeno, od umjetnika se neprestano očekuje da rade besplatno ili za slavu! I sama sam se konstantno suočavala s tim”, napisala je Vlatka Pokos.

“Istina je da razni organizatori festivala uzimaju veliki novac za organizaciju istih a umjetnici od toga eventualno mogu očekivati skromne putne troškove i isto takav smještaj. Uz to, od Umjetnika se očekuje da besplatno organizatoru ustupe svoje snimke za daljnje eksploatiranje. Snimku, čija cijena može biti i do 3000 eura, plaća umjetnik, a eksploatira organizator festivala”, donosi nam uvid u zakulisne estradne igre te ističe – ni tu još nije kraj,

“Dakako, očekuje se vrhunski izgled, odjeća, šminka i frizura; sve to snosi umjetnik! Koji teško ili nikako može u Hrvatskoj naplatiti svoj rad i talent! Podrška Nini i ostalim umjetnicima u Hrvatskoj!”, zaključila je Pokos.

Podsjetimo, Nina Kraljić je u zadnji trenutak otkazala nastup na Festivalu kajkavske popevke u Krapini te istaknula da je morala prihvatiti plaćeni angažman – ovaj festivalski je dobrovoljan. Na to su se javili organizatori, istaknuvši kako je otkazivanje u posljednji čas neprofesionalno, a na njihovu stranu stali su i neki izvođači. Ipak, Nina se nije pokajala ni posula pepelom – pročitajte što je poručila onima koji je ovih dana prozivaju.

Objava VLATKA POKOS STALA U OBRANU: ‘Umjetnici mogu očekivati skromne putne troškove i isti takav smještaj!’ pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Magazin (991)nina kraljic (4)Showbiz (134)