(VIDEO) ‘BOG BLAGOSLOVIO SVE SRBE!’ Orban plete novo savezništvo na Balkanu, podržao svog ‘velikog prijatelja’

dnevno - prije 2 mjeseca - link

Premijer Mađarske Viktor Orban otvoreno je podržao Milorada Dodika u njegovoj kandidaturi za predsjednika RS-a i pritom iznio niz poruka biračima u kojima nije skrivao svoju sklonost.

U kratkom obraćanju Orban nije spomenuo državu BiH, ali je zato Republiku Srpsku nazvao “počasnim susjednom” Mađarske.

“Mađarska i Srbija su susjedi, ali Mađarska i Republiku Srpsku smatra svojim počasnim susjedom. Zato je ono što se kod vas događa za nas vrlo bitno. Ima utjecaja na Mađarsku i na cijelu regiju, ali naravno također utječe i na vaše živote, dakle na živote naših prijatelja”, naveo je Orban.

Dodao je da se izbori održavaju u RS-u i Dodika nazvao “vašim predsjednikom”, iako je on član Predsjedništva BiH.

“U RS predstoje važni izbori. Dobro poznajem vašeg predsjednika, gospodina Dodika, koji je dobar prijatelj Mađarske i mađarskog naroda, a i ja sam ponosan na naše osobno prijateljstvo. U njemu sam upoznao čovjeka koji je spreman očuvati mir, koji je otvoren za dijalog, koji se zalaže za poštivanje Daytonskog sporazuma, i koji uvijek i u svim prilikama čuva interese srpskog naroda”, rekao je Orban.

Rekao je da je oduvijek podržavao Dodika i želi ubuduće surađivati s njim.

“Nadam se da ću i nakon izbora imati priliku za to. Bog blagoslovio sve Srbe na cijelom prostoru Balkana”, rekao je Orban.

Objava (VIDEO) ‘BOG BLAGOSLOVIO SVE SRBE!’ Orban plete novo savezništvo na Balkanu, podržao svog ‘velikog prijatelja’ pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Regija (583)Vijesti (12790)