Val prijevara putem Whatsappa: Nakon banke i poznati trgovački lanac poslao upozorenje

dnevno - prije 3 mjeseca - link

Prijevare građana putem lažnih poveznica na društvenim mrežama te putem poruka i elektronske pošte sve su učestalije. Poznati lanac drogerija Müller upozorio je svoje kupce u Hrvatskoj o lažnoj nagradnoj igri koja se reklamira kao njihova.

“Putem društvenih mreža i WhatsApp aplikacije širi se lažna nagradna igra koja bez dopuštenja koristi logo Müllera, fotografije te širi lažne informacije. Müller nije organizator navedene nagradne igre te vas pozivamo da nikako ne šaljete svoje osobne podatke organizatorima i da ovu informaciju podijelite s prijateljima”, stoji u njihovu upozorenju.

Foto: Unsplash/Ilustracija

Upozorenje i iz Zabe

Vrijedi podsjetiti kako su iz Zagrebačke banke jučer upozorili na prijevare koje se odvijaju na sličan način. Prevaranti putem telefona, SMS poruka i elektroničke pošte navode građane da daju osobne podatke, ali i podatke o bankovnim tokenima i karticama.

Iz poznate banke poslali upozorenje građanima: Dali upute što napraviti u slučaju ovog poziva

“Molimo da gore navedene podatke ni u kojem slučaju ne odajete jer oni nisu potrebni nikome od koga očekujete uplatu ili za bilo kakvu drugu vrstu transakcije. Molimo vas za izniman oprez prilikom zaprimanja takve komunikacije. Važno je upamtiti, banka od vas nikada neće tražiti navedene podatke”, poručili su iz Zagrebačke banke.

Objava Val prijevara putem Whatsappa: Nakon banke i poznati trgovački lanac poslao upozorenje pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Gospodarstvo i turizam (583)lažna nagradna igra (16)poruke (11)