Uznemirujući prizor snimljen nakon potresa u Hercegovini: ‘Zavladala je prava panika’

dnevno - prije 2 mjeseca - link

U ponedjeljak u 10:29 sati seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom između Sovića i Gruda u susjednoj Bosni i Hercegovini, 14 km jugoistočno od Imotskog. Magnituda potresa iznosila je 4.4 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnjeva EMS ljestvice.

Foto: Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

Reakcije ljudi

“Snažan potres”, “Dobro se treslo”, “Potres Široki, Ljubuški, Posušje…”, “Neugodno jako”, “Ljuljao je stvari”… samo su neki od komentara svjedoka potresa koji se osjetio i na području Hrvatske.

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

Ovaj potres je, piše Avaz, izazvao oštećenja na brojnim stambenim objektima. Potvrdio je to i Drago Martinović, direktor Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona. Otkrio je kako se na području Grudskog Vrila ogromna stijena se urušila u dvorište obiteljske kuće.

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

“Zaustavila se pred sami ulaz u kuću i, na sreću, nitko nije stradao”, rekao je Martinović za Avaz. Što se tiče oštećenja naveo je kako se većinom radi o napuknućima zidova i pomjeranju crijepa i to na objektima starije gradnje. Također, potvrdio je i to da je među stanovništvom zavladala prava panika te da su ljudi mislili kako će se sve urušiti.

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

“U dvije škole su učenici bili evakuirani, sreća je pa smo u proteklom periodu imali vježbe evakuacije. U školama nisu zabilježena oštećenja, a nastava je nastavljena”, poručio je.

Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke

Imoćane preplašio prilično jak potres: ‘Dobro je zdrmalo, jedan od snažnijih’

Objava Uznemirujući prizor snimljen nakon potresa u Hercegovini: ‘Zavladala je prava panika’ pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (1858)potres (24)Vijesti (12337)