Ukrajina naredila djelomičnu evakuaciju Kupjanska, grada gdje je prije rata živjelo oko 30.000 ljudi

novilist - prije 3 mjeseca - link

KIJEV – Ukrajina je u četvrtak naredila ranjivim osobama da se evakuiraju iz grada Kupjanska, na sjeveroistočnom bojištu, na kojemu ruske snage napreduju, priopćila je vojna administracija.

“Obvezna evakuacija obitelji s djecom i stanovnika smanjene pokretljivosti počela je u općini Kupjansku zbog toga što ruske snage neprestano bombardiraju teritorij”, priopćila je vojna administracija Harkivske oblasti.

Guverner Harkiva Oleh Sinjehubov rekao je da su ruske snage napale nekoliko naselja, među njima i Kupjansk, iz višecjevnih raketnih bacača.

Kupjansk, stotinjak kilometara udaljen od Harkiva, imao je prije rata gotovo 30.000 stanovnika. Rusi su ga zauzeli u prvim danima ofenzive prije godinu dana. Ukrajinci su oslobodili grad u rujnu nakon munjevite protuofenzive.

No ruske snage, pojačane nakon mobilizacije stotina tisuća pričuvnika u Rusiji, prešle su u napad u tom sektoru, ulijevajući strah mnogim stanovnicima.

Objava Ukrajina naredila djelomičnu evakuaciju Kupjanska, grada gdje je prije rata živjelo oko 30.000 ljudi pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Novosti (672)rat (19)Svijet (1254)ukrajina (320)