Ugostitelj Medak: ‘Inflacija je pojela sve. Na Adventu je skupo, ali i dalje smo jeftiniji od Ljubljane ili Beča’

riportal - prije 3 mjeseca - link

Zagrebački je jedan od najljepših europskih Advenata. Reporter RTL-a Danas razgovarao je s organizatorom i ugostiteljom Marinom Medakom koji je dao odgovor na to koliko su cijene išle gore i zašto

Prošle godine tijekom prosinca prema Poreznoj upravi potrošeno je 2,8 milijardi kuna. Ove godine se očekuje 10 posto veća potrošnja. Dobar dio potrošnje bit će ostvaren na ovom Adventu, ali i drugim agentima diljem Hrvatske. O cijena na Adventu i o tome što očekivati ove godine razgovarali smo s organizatorom i ugostiteljom Marinom Medakom.

“Pa prije svega, inflacija je pojela sve. U hrani je najviša, preko 20 posto. U prosjeku, svi su digli cijene jer jednostavno ne mogu podmirivati svoje obaveze. Svi mi znamo da je to skupo, ali i dalje smo mi puno jeftiniji od Budimpešte od Beča, Ljubljane i ostalih gradova koji su tu u okolici. Ja bih rekao čak i do 30 posto jeftinije od Beča, ako ne i možda 40 posto, kaže nam ugostitelj Marin Medak te dodaje da smo strancima i dalje pristupačna destinacija.

Ipak, mi imamo i nešto niže plaće od Austrijanaca

“Znam da je svima teško, ali nažalost, nitko ne radi badava. Svi moraju dizat cijene u skladu s inflacijom”, ističe Medak koji ove godine očekuje uspješan Advent i vjeruje da će biti bolji nego ikad, piše Danas.hr.

The post Ugostitelj Medak: ‘Inflacija je pojela sve. Na Adventu je skupo, ali i dalje smo jeftiniji od Ljubljane ili Beča’ appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

Advent (27)cijene (35)Hrvatska i svijet (167)inflacija (56)