UEFA u strahu od kaosa na utakmici Srbije: Plaše se da će biti pijanih, ali to nije sve

dnevno - prije 3 mjeseca - link

Na Europskom nogometnom prvenstvu koje će se sljedećeg ljeta odigrati u Njemačkoj neće nedostajati uzbuđenja. Odnosi se to na sama zbivanja na travnjaku, ali i događanja na tribinama. A UEFA je detektirala jedan susret kao utakmicu visokog sigurnosnog rizika, riječ je o susretu između Srbije i Engleske.

Zato je taj susret, koji je na rasporedu 16. lipnja u Gelsenkirchenu, posebno podvučen, a pažnja UEFA-e bit će usmjerena na zbivanja na tribinama. As tako navodi da je utakmica između Engleza i Srba odmah oklasificirana kao visokorizična zbog problematičnih navijača koji imaju dugu povijest pravljenja nereda kako u klupskom nogometu, tako i na utakmicama reprezentacija.

Srbija će u Njemačkoj nastupiti na kontinentalnoj smotri po prvi put nakon 24 godine, pa nema sumnje da će euforija u susjedstvu biti na visokoj razini, a opasnost povećava i činjenica da će to biti otvarajuća utakmica skupine, kao i da se igra u večernjem terminu od 21 sati, što će navijačima dati dovoljno vremena za konzumiranje velikih količina alkohola.

Žele izbjeći kaos

U UEFA-i inače strahuju od ponavljanja scenarija s Eura 2016. godine kada je u Marseilleu došlo do velikih nereda prije i poslije utakmice Engleska – Rusija. Tada je nastao kaos i masovna tučnjava između ruskih i engleskih navijača završila je s velikim brojem ozlijeđenih i uhićenih.

“Interesantna grupa, teška. Cilj nam je uzeti jedno od prva dva mjesta kako bismo prošli dalje. Imamo derbi sa Slovencima, neugodne Dance koji su jako dobri, a Englezi izgledaju kao jedna od najjačih momčadi u Europi. Bit će interesantno”, komentirao je srpsku skupinu C zajedno s Engleskom, Slovenijom i Danskom Dragan Stojković ‘Piksi’.

Srpski potpredsjednik oblijetao Hrvate i Albance u Hamburgu: ‘Samo da nam vi dođete’

Objava UEFA u strahu od kaosa na utakmici Srbije: Plaše se da će biti pijanih, ali to nije sve pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Euro 2024. (16)nogomet (1512)Sport (7497)UEFA (11)