U županiji 85 novih slučajeva, preminula 91-godišnja Dubrovkinja

dulist - prije 1 mjesec - link

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 85 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o 42 osobe muškog spola i 43 osobe ženskog spola: 42 iz Dubrovnika, 17 iz Metkovića, 11 iz Ploča, osam iz Župe dubrovačke, dvije iz Konavala i Opuzena te jednoj iz Dubrovačkog primorja, Korčule i Kule Norinske.

Preminula je jedna ženska osoba iz Dubrovnika (rođ. 1930.). Izliječeno je 27 osoba: 11 iz Dubrovnika, tri iz Metkovića, Orebića i Ploča, dvije iz Konavala i Župe dubrovačke te jedna iz Blata, Korčule i Vele Luke.

U posljednja 24 sata obrađeno je 470 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 147 588 uzoraka. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 26 osoba pozitivnih na koronavirus, a tri pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i nalaze se na respiratoru.

U samoizolaciji je 771 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđen slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđena su ukupno 963 slučaja kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

The post U županiji 85 novih slučajeva, preminula 91-godišnja Dubrovkinja appeared first on DuList.

pročitaj cijeli članak

Koronavirus u Hrvatskoj (294)