U Krku spremaju tri zanimljive storytelling šetnje povijesnom jezgrom

novilist - prije 2 mjeseca - link

KRK – Turistička zajednica grada Krka i ove godine svim posjetiteljima i stanovnicima tog otočnoga grada donosi zanimljive i uvijek atraktivne tematske storytelling sadržaje. Takvi, u Krku posljednjih godina već i uobičajeni susreti zaljubljenika u lokalnu kulturnu i povijesnu baštinu, jednako kao i u narodnu predaju predstavljaju prigodu da se krčka baština, a kojom stari dio grada obiluje, doživi iz drugačije perspektive, »filtrirane« temom »Od krša do zlata«. Rekla nam je to, najavljujući novi serijal upravo tako nazvanih besplatnih interpretacijskih šetnji povijesnom jezgrom grada Krka Ivana Kovačić, direktorica TZG-a Krka. Proljetnom storytelling etapom obuhvaćena su tri subotnja termina pa je tako prva šetnja na rasporedu dan uoči Uskrsa, 8. travnja, druga je na rasporedu 29. travnja, dok je ona posljednja takva vođena interpretacijska šetnja rezervirana za 13. svibnja.

Sve tri šetnje starom gradskom jezgrom kretat će s Trga krčkih glagoljaša u 18 sati, a sudionici će vođeni licenciranim i poznavanjem duge i bogate povijesti grada i otoka Krka dobro potkovanim interpretatorima proći rutu od crkve Majke Božje od Zdravlja, odakle interpretacijske šetnje kreću, pa do Frankopanskog kaštela na Kamplinu gdje će obilasci završavati, najavljuje nam naša sugovornica. Susreti zaljubljenika u lokalnu predaju i povijest prigoda su da se krčka baština oživi i doživi iz jedne posve drugačije perspektive, uz naglasak na one brojne »male« stvari i trenutke iz krčke povijesti, koji u pravilu ne bivaju dijelom onih klasičnih turističkih razgleda grada Krka, istakla je nadalje Ivana Kovačić.

Zbog ograničenog broja polaznika, sudjelovanje u ovim zanimljivim interpretacijskim šetnjama potrebno je prethodno najaviti, i to telefonom na broj 051/220 226, ili pak posredstvom elektroničke pošte, slanjem prijave na adresu tic@tz-krk.hr.

 

Objava U Krku spremaju tri zanimljive storytelling šetnje povijesnom jezgrom pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

krk (20)Otoci (26)