TREĆE SUĐENJE ‘FATALNOJ UJNI’: Prošlo je deset godina od ubojstva njezinog supruga na Hvaru, ona negira ljubavnu vezu s nećakom

dnevno - prije 2 tjedna - link

Danas na splitskom Županijskom sudu kreće novo suđenje 35-godišnjoj Slađani Novoselnik, u medijima poznatoj kao ‘fatalna ujna’, koju se tereti da je poticala tada maloljetnog nećaka s kojim je imala ljubavnu vezu, na ubojstvo supruga Domagoja Novoselnika u Vrisniku na Hvaru 2011. godine, piše Slobodna Dalmacija.

U prvom postupku 2012. godine sudsko vijeće je osudilo Slađanu na 22 godine zatvora zbog poticanja, a njezinog nećaka, sada 27-godišnjeg Matiju Franca, na 10 godina zatvora. Vrhovni sud je tada u odluci naveo da se mora uzeti u obzir da mladić negira ulogu ujne u ‘stvaranju i održavanju volje za usmrćenje Novoselnika’ te dali uputu da se ocijeni spada li nečinjenje odnosno nesuprotstavljanje odluci počinitelja pod poticanje kao oblik sudioništva u ubojstvu.

Ta je presuda ukinuta, a drugo suđenje počeo je 2017. godine i tada je Slađana oslobođena, a nećak je osuđen na osam godina zatvora. Tu je presudu 2019. zbog proceduralnih razloga ukinuo Vrhovni sud, koji ujedno ukida i istražni zatvor za nećaka.

2018. je ponovno završio u zatvoru jer mu je bila izrečena sankcija viša od pet godina zatvora. 2019. godine sutkinja Višnja Strinić dobila je predmet u rad, no rasprave su bile odgođene zbog epidemije koronavirusa, promjene odvjetnika i drugih razloga.

Podsjetimo, prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva, Domagoj Novoselnik ubijen je upravo zbog veze između njegove supruge Slađane i nećaka koji je kod ujaka došao živjeti i raditi jer je ovaj imao privatnu tvrtku na Hvaru. Veza između mladića i ujne počela je, po ŽDO-u, kada je on imao petnaest godina, a ujna Slađana ga je potaknula na zločin, odnosno ubojstvo.

Novoselnik je novinarima kategorički negirala da je ikada imala seksualni odnos s nećakom te ga je nazvala monstrumom. Tvrdila je kako je te večeri išla ranije spavati, a Domagoj i njegov nećak ostali su slušati glazbu, čak sumnja da joj je mladić nešto stavio u kavu, kako bi zaspala da bi on ostvario svoj naum. Kada se probudila, vidjela je krvavog supruga na podu i mladića s nožem u ruci pokraj njega.

Objava TREĆE SUĐENJE ‘FATALNOJ UJNI’: Prošlo je deset godina od ubojstva njezinog supruga na Hvaru, ona negira ljubavnu vezu s nećakom pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (1498)ubojstvo (40)Vijesti (5572)