Traju pripreme za adventske dane, čarolija će ove godine biti vidljiva u svakom kutku Opatije bajne

novilist - prije 2 mjeseca - link

OPATIJA – Iz dana u dan, Opatija se sve više priprema za skorašnje adventske dane, a i temperatura zraka je za vikend bila primjerenija ovom dobu godine i moglo se zamisliti taj čarobni ugođaj ulaska u najljepše doba u godini. Dekoracija je postavljena u opatijskim parkovima i uz lungomare, jer je do početka Adventa ostalo još samo nekoliko dana i pripreme su ušle u završnicu…

– Zima u Opatiji stvara najljepše slike i najzanosnije doživljaje. Kada se snježne pahulje spuste do morskih valova, stotine tisuća lampica osvijetle gradske ulice i povijesne parkove čarobnim sjajem, kada blagdanski specijaliteti, zamamne slastice, kuhano vino i čaj zagriju tijelo, a živa glazba i druženje s dragim ljudima ispune srce, znak je to da ste se našli na najčarobnijem mjestu na svijetu i postali dijelom Najljepšeg Adventa uz more u Opatiji, naveli su iz Turističke zajednice grada Opatije.

Blagdanska slikovnica

Već gotovo dva stoljeća jedno od omiljenih europskih odmarališta, Opatija se u prosincu i siječnju pretvara u raskošnu blagdansku slikovnicu, ispunjenu nezaboravnim iskustvima. Njena bezvremenska ljepota upravo u zimskim mjesecima dolazi do posebnog izražaja. Divovski Orašari na »straži« u svojim crvenim odorama, klizalište na svega nekoliko koraka od mora, brojne izložbe, glazbeni i scenski programi, zvuk božićnih pjesama koji prati posjetitelje u romantičnim šetnjama među predivnim svjetlosnim dekoracijama i lampicama obasjanim stoljetnim čempresima; sve to dio je jedinstvene atmosfere zbog koje je Advent u Opatiji jedna od nezaobilaznih zimskih destinacija.

– Blagdanska čarolija osjeća se u svakom kutku grada, a prigodni programi odvijat će se od 25. studenoga 2022. do 8. siječnja 2023. na brojnim lokacijama: gradskoj tržnici kao tradicionalnom okupljalištu lokalnog stanovništva, pitoresknom ribarskom mjestu Voloskom poznatom po vrhunskim restoranima, otvorenoj sceni Ljetne pozornice koja postaje klizalištem, slavnom obalnom šetalištu lungomare…

Prestižna priznanja

– Središte svih zbivanja je u prekrasno uređenom parku pred Umjetničkim paviljonom »Juraj Šporer«, gdje su večeri ispunjene živom glazbom, dobrim društvom i izvrsnom ugostiteljskom ponudom. Advent u Opatiji već je osvojio srca stotina tisuća posjetitelja, ali i prestižna priznanja – uvršten je među najbolje adventske programe u Europi, dok je Opatija proglašena jednim od najljepše uređenih adventskih destinacija. Nova bajkovita priča uskoro počinje… Pozivamo Vas da postanete i vi dijelom opatijske adventske bajke, zaključili su opatijski organizatori adventskih zbivanja koja počinju tijekom predstojećeg vikenda i uskoro se očekuje i objava detaljnijeg programa »s mirisom kuhanog vina, sjajem na tisuće lampica i veselim ispraćajem zadnjih dana 2022. godine«.

 

Objava Traju pripreme za adventske dane, čarolija će ove godine biti vidljiva u svakom kutku Opatije bajne pojavila se prvi puta na Novi list.

pročitaj cijeli članak

Advent (32)Opatija (38)