Sve što ste ikada htjeli znati o namjenskom hostingu, za velike i male tvrtke

netokracija - prije 2 mjeseca - link

Riješimo nedoumicu odmah na početku – namjenski hosting je model web hostinga gdje pružatelj usluga hostinga iznajmljuje jedan poslužitelj koji sadrži sve svoje resurse za ekskluzivnu upotrebu klijenta. Namjenski hosting obično je odabir velikih tvrtki, posebno e-trgovina koje moraju obrađivati veliku količinu prometa, ali je pogodna opcija i za mala poduzeća.

Ako ste fokusirani na rast, namjenski hosting omogućit će da se on odvija brzim tempom jer se poslužitelji mogu rekonfigurirati prema potrebama. Oslobodit će vas briga o zastojima, problema s propusnošću i drugim povezanim izazovima. Vaša će web stranica funkcionirati robusno jer je namjenska rješenja mogu pokretati godinama, a isporučene usluge opravdat će trošak.

Prednosti namjenskog hostinga 

Visoki uptime i pouzdanost:

Namjenski hosting jamči veću pouzdanost u usporedbi s dijeljenim poslužiteljima. Resursi su namijenjeni samo i isključivo jednom klijentu, što jamči visoki uptime. U dijeljenom hostingu resursi se, kao što i samo ime označava, dijele, a kada bilo koji korisnik zauzme više resursa, to utječe na druge web stranice i automatski se usporava rad čitavog servera.

Sigurnost:

Za razliku od dijeljenog hostinga, na namjenskom poslužitelju nema drugih korisnika, tako da nema rizika od izlaganja virusima, zlonamjernom softveru ili drugim problemima sa susjednih stranica.

Koriste se rigorozne sigurnosne mjere za zaštitu podataka. Mjere uključuju postavljanje softverskih programa za skeniranje mreže i sustava u potrazi za hakerima, pošiljateljima neželjene pošte, trojancima i drugim sigurnosnim prijetnjama.

Poslužitelji su pohranjeni u zaštićenim data centrima s kontroliranim uvjetima. Dužnost je pružatelja web hosting usluga osigurati da je poslužitelj dobro zaštićen od kondenzacije i ekstremnih temperaturnih kolebanja, tako da to ne utječe na njegove performanse.

Kontrola i fleksibilnost: 

Budući da klijent iznajmljuje cijeli poslužitelj i ne dijeli ga ni s kim, potpuna kontrola daje veću fleksibilnost od dijeljenog hostinga – poput izbora hardvera, operativnog sustava, količine RAM-a, količine bandwidtha.

Podrška:

Namjenski hosting također jamči izvrsnu tehničku podršku i brže odgovore dobro obučenih stručnjaka, tako da se tehničke pogreške, koje su uvijek moguće, rješavaju bez odgađanja. Budući da se svi tehnički problemi mogu riješiti odmah, web stranica se ne suočava sa zastojima.

Dodatno, davatelj usluga podržava kompletno održavanje, servisiranje, monitoring, instalacije i nadogradnju softvera.

Potpuno upravljani namjenski hosting – zašto je to rješenje za svakoga?

Upravljani namjenski hosting sigurno je najbolji pristup za izbjegavanje svih gnjavaža oko samostalnog postavljanja i upravljanja poslužiteljem.

Nakon što kupite ovakav paket, hosting tvrtka brine o svakom aspektu vašeg poslužitelja. Točnije, to znači da u potpunosti upravljaju serverom u pozadini umjesto vas – bit ćete potpuno oslobođeni svih složenih i kompleksnih situacija koje su često vezane uz rukovanje namjenskim hosting poslužiteljima te se korisnik brine samo o održavanju web stranice ili web aplikacije.

Ako planirate podići svoje online poslovanje na nove visine i pripremiti se za sve izazove, trebali biste razmotriti opciju potpuno upravljanog namjenskog hostinga.

Plus Hosting nudi kompletan paket namjenskih hosting usluga kojima se u potpunosti upravlja.

pročitaj cijeli članak

Sponzorirano (20)Vodič (4)