ŠUŠKA SE O PONIŽENJU SRBIJE! Bruxelles Vučiću pokazao gdje mu je mjesto: Spreman je za obraćanje naciji

dnevno - prije 3 mjeseca - link

Nakon odvojenih razgovora, najprije s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem, a potom i sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem, započeo je njihov zajednički sastanak s predstavnicima EU. Sastanak je sazvao EU u pokušaju da spriječi eskalaciju i napetosti na terenu. Prethodno su obojica sudjelovali na odvojenim sastancima sa šefom europske diplomacije Josepom Borrellom i izaslanikom EU za zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom.

Kako saznaje portal Blic, Beogradu je jutros u Bruxellesu ponuđeno rješenje koje je za Srbiju ponižavajuće, rekao je izvor upoznat s tijekom pregovora.

“Očekuju nas, po svemu sudeći, teški i neizvjesni dani, posebno na sjeveru Kosova i Metohije”, rekao je neimenovani izvor ovog medija.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najvjerojatnije će se večeras obratiti građanima.

Visoki povjerenik EU-a za vanjsku politiku Josep Borrell i posebni izaslanik EU-a za dijalog Miroslav Lajčak prvo su se sastali s Kurtijem, a zatim s Vučićem.

Kako prenosi N1, Lajčakov sastanak s Kurtijem trajao je svega pola sata.

“Trebamo deeskalaciju situacije, moramo zaustaviti stalno upravljanje krizama i krenuti prema normalizaciji odnosa”, napisao je Borrell na Twitteru.

“Dva su moguća ishoda današnjih sastanaka u Bruxellesu, jedan je da prevlada razum, a drugi je da ima incidenata”, rekao je ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić koji se nada da će međunarodna zajednica izvršiti pritisak na Prištinu.

Prema izvorima portala Nova.rs, dvije strane nisu uspjele pronaći zajednički jezik jer je, kako ističu sugovornici, Srbija odbila prijedlog za rješenje krize koji su ponudili predstavnici EU-a.

S druge strane, prema njihovom izvoru, ni Priština se nije pokazala konstruktivnom, budući da je ostala pri stavu da svi građani moraju prihvatiti preregistraciju registarskih oznaka, a da će oni koji to odbiju biti sankcionirani.

Objava ŠUŠKA SE O PONIŽENJU SRBIJE! Bruxelles Vučiću pokazao gdje mu je mjesto: Spreman je za obraćanje naciji pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

albin kurti (4)aleksandar vučić (46)kosovo (71)Regija (588)