SUPRUGA SE OPRAŠTA OD SVOG VINKA, PRERANO JE OTIŠAO! Njene riječi slamaju srce: ‘Čuvajte se svi i pazite i volite jedni druge kako je on to oduvijek i htio’

dnevno - prije 5 dana - link

Prometna nesreća koju je uzrokovao pijani vozač, rastužila je brojne članove Facebook grupe “osamdesete u Zagrebu”, kako je u njoj poginuo, Vinko Coce (54), osnivač popularnog internetskog U Zagrebu je sinoć u prometnoj nesreći, koju je skrivio pijani vozač, život izgubio 54-godišnji Vinko Coce, osnivač i voditelj Facebook grupe “Osamdesete u Zagrebu”.

“Prvo, preživjeli smo i rođeni smo normalni iako su naše majke, kad ih je boljela glava, pile aspirine, jele hranu iz konzervi, pušile i radile do zadnjeg dana trudnoće, i nikad nisu bile testirane na dijabetes. U to vrijeme na bočicama sa lijekovima, na vratima i ormarićima nisu postojala upozorenja u stilu ‘Čuvati daleko od dosega djece’ . Mi, kad smo imali 10 ili 11 godina, nismo nosili Pampers pelene i pišali u krevet.

Kao djeca, vozili smo se u automobilima bez sigurnosnih pojaseva i zračnih jastuka, nismo morali imati kacige na glavi kad vozimo bicikl ili role. Pili smo vodu iz crijeva za zalijevanje vrta a ne iz bočica kupljenih u supermarketu. Dijelili smo bočicu Cole sa našim prijateljima i NITKO ZBOG TOGA NIJE UMRO! Jeli smo mliječne sladolede, bijeli kruh i pravi maslac, pili cole koje su i tada bile pune šećera, ali nismo bili debeli zato jer smo se STALNO IGRALI VANI! Izlazili smo iz kuće ujutro i igrali se po cijeli dan, sve dok se ne upali ulična rasvjeta: skrivača, planova, klisa, pikulanja, partizana i nijemaca, kauboja i indijanaca, zaloga, fantoma i svega ostalog sto je samo dječja mašta bila u stanju smisliti. Nerijetko nas nitko nije mogao pronaći po cijeli dan. I nikad nije bilo problema…”, stoji u opisu grupe.

Coce je osim Facebook grupe, također bio  i inicijator brojnih akcija i tuluma, čime je  oduševio sve Zagrepčane koji su svoje djetinjstvo živjeli osamdesetih, ali ostalih zaljubljenika u to povijesno razdoblje. Grupa ima preko 44 tisuće članova i više desetaka objava dnevno. Također, Coce je bio i autor bloga Zagrebački memento, koji je pokrenuo 2016. godine gdje je informirao ljude o brojnim poznatim i manje poznatim stvarima zagrebačke povijesti, želeći je spasiti od zaborava.

Htio je bolji svijet

Vinko Coce poginuo je u utorak oko 23:50 kada je prolazio obilježenim pješačkim prijelazom na Planinskoj ulici. Međutim, 43-godišnji vozač koji je sjeo za volan s 1.89 promila alkohola u krvi, zabio se u njega, ne vidjevši ga.  Promet tom ulicom te je večeri bio zaustavljen od Ivanićgradske do Šćitarjevske, a uhićeni vozač bio je odveden na triježnjenje u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, nakon čega je krenula istraga.

Brojni su se oprostili od Cocea preko društvenih mreža.

“Čuvajte se svi i pazite i volite jedni druge u svoj svojoj različitosti kako je on to oduvijek i htio. Bolji svijet za svu djecu, ne samo njegovu”, napisala je njegova supruga dok je jedna od oproštajnih objava navela kako je “Zagreb dobio novog čuvara, onog nebeskog”

Objava SUPRUGA SE OPRAŠTA OD SVOG VINKA, PRERANO JE OTIŠAO! Njene riječi slamaju srce: ‘Čuvajte se svi i pazite i volite jedni druge kako je on to oduvijek i htio’ pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Vijesti (13507)