Stožer je donio nove odluke

dulist - prije 1 mjesec - link

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je šest odluka na nacionalnoj razini u trajanju do 30. rujna, izvijestio je potpredsjednik vlade, ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera Davor Božinović na sjednici vlade. Uz tri odluke kojima se produljuje trajanje mjera koje se odnose na obvezno korištenje zaštitnih maski za lice, rad trgovina i organizaciju javnog prijevoza, dvije su odluke izmijenjene i donesena je jedna nova, prenosi Index.
Izmjenom Odluke o ograničavanju okupljanja propisana je nova mjera kojom je dopušteno održavanje sajmova i drugih gospodarskih i turističkih događanja te priredbi na kojima se prodaju, izlažu ili prikazuju proizvodi u zatvorenim prostorima, uz uvjet da organizator osigura da u te prostore ulaze samo osobe koje posjeduju EU digitalnu covid-potvrdu. To se odnosi izlagače, posjetitelje, tehničko osoblje i slično.
U manjem je dijelu izmijenjena Odluka o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska graničnih prijelaza, u kojoj je novina da državljani trećih zemalja koji dolaze u Republiku Hrvatsku iz turističkih razloga i koji posjeduju potvrdu o uplati smještaja sada mogu predočiti i potvrdu o rezervaciji smještaja te će im se odobriti ulazak u Republiku Hrvatsku. Negativni nalaz PCR testa i dalje ne smije biti stariji od 72 sata.
Nova odluka se odnosi na popis stanovništva, odnosno na popisivače koji će na terenu provoditi popis stanovništva.
-Stožer je donio i odluku o obveznom posjedovanju EU digitalne covid-potvrde za popisivače i kontrolore zbog skorašnje provedbe druge faze popisa stanovništva – rekao je Božinović.

The post Stožer je donio nove odluke appeared first on DuList.

pročitaj cijeli članak

Koronavirus u Hrvatskoj (197)