Stižu uskrsnice! Naravno, najprije u državne tvrtke. Evo tko će podijeliti najviše, a tko najmanje

riportal - prije 3 mjeseca - link

U novcu ili bonovima, svaka je pomoć dobrodošla. Ipak, iznosi na računima trebali bi biti nešto veći u odnosu na lani.

Dolazi nam najskuplji Uskrs – svaki treći euro zbog visoke inflacije otpada na hranu, a košarica će u prosjeku, biti skuplja 20-ak posto

Dolazi najskuplji Uskrs

A rijetkima uskrnice koje bi mogle koliko-toliko popuniti kućne budžete. Dobit će ih veći dio državnog sektora, a bonus radnicima ide i do 200 eura.

Doznali smo i da više od 50 posto privatnika planira isplatiti uskrsnice od 100 do 300 eura, a neki će umjesto novca dobiti bonove.

Pošta će na račune svojih zaposlenika dostaviti 130 eura za Uskrs. Uz novac, ove godine stiže i poklon bon od 50 eura. Najveća je to pošiljka do sada koja dolazi i poštarici Emini Križan.

“U ovo današnje vrijeme kad je sve poskupjelo, režije, hrana, značit će puno, pogotovo tko ima djecu, tko je podstanar. Sve je otišlo gore i vrtić, ma sve”, kaže.

S toga i ne čudi što njezina uskrsnica nije ni dočekala Uskrs.

“S obzirom na to da imam troje djece uskrsnica je potrošena davno, uglavnom na njih”, rekla je.

Koji euro više

Kupnja hrane za nadolazeći blagdan lakše pada ako znate da možete računati na koji euro više.

Uz Hrvatsku poštu, 132 eura dobit će zaposlenici INA-e, FINA-e i Hrvatskih autocesta. Narodne novine svojim će radnicima isplatiti po 100 eura. HEP i HŽ Infrastruktura 80, a jedna od najmanjih uskrsnica sjest će na račune radnika u HŽ Putničkom prijevozu.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, Krešimir Sever navodi: “Teško se živi i bilo bi dobro da to dobije tko god može, jer takva jedna uskrsnica će opet biti potpora građanima, ne samo da mogu dostojnije obilježiti blagdan, nego da možda pokrpaju i neke druge rupe gdje je to moguće”.

Ni u javnom ni u privatnom sektoru, usrksnicu neće dobiti svi

Uvijek isto i kod samozaposlenih. Neće ih nitko nagraditi, osim ako to ne učine sami.

Godina je, kažu poduzetnici, bila iznimno teška. Koliko će radnika u privatnom sektoru ostati kratkih rukava, poslodavci nemaju točne procjene.

“Očekujemo da će sigurno 50 posto poduzetnika dati uskrsnice ili samo u novcu ili će to biti kombinacija u novcu i naravi”, ističe Ivana Matić, članica Upravnog odbora udruge Glas poduzetnika.

U novcu ili bonovima, svaka je pomoć dobrodošla. Ipak, iznosi na računima trebali bi biti nešto veći u odnosu na lani.

“Nama je svima u cilju da tijekom godine kontinuirano nagrađujemo naše zaposlenike i za Uskrs, i za regres i za Božić – tako da će se iznosi kretati od 100 do 300 eura”, zaključuje Matić.

Dolazi nam najskuplji Uskrs – svaki treći euro zbog visoke inflacije otpada na hranu, a košarica će u prosjeku, biti skuplja 20-ak posto, izvještava Marko Šiklić za RTL Danas.hr.

The post Stižu uskrsnice! Naravno, najprije u državne tvrtke. Evo tko će podijeliti najviše, a tko najmanje appeared first on Riportal.

pročitaj cijeli članak

država (5)euro (13)Hrvatska i svijet (161)Novac (93)