Stigla prognoza za snjegoljupce, model pokazuje što slijedi: ‘Auu kako ovo moćno izgleda, divota’

dnevno - prije 3 mjeseca - link

U subotu 9.12.2023. nas očekuje promjenjivo vrijeme s raznolikim meteorološkim uvjetima, kako na kopnu, tako i duž sjevernog Jadrana. Prema najnovijoj vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok će unutrašnjost zemlje biti obavijena maglom.

U prvom dijelu dana, sjeverni Jadran može očekivati povremenu kišu, dok će gorske i središnje dijelove zemlje obasuti blagi sniježni pokrivač. No, kako dan bude odmicao, očekuju se kraća sunčana razdoblja.

Posted by Pogled na klimu i njene promjene by Dino Dundic on Friday, 8 December 2023

 

Niske temperature

Što se tiče prognoze za Jadran, noću i ujutro na krajnjem jugu i u Velebitskom kanalu očekuju se mjestimični udari NE vjetra 35-40 čvorova. Od sredine noći na sjevernom Jadranu i otvorenom moru srednjega postoji mala mogućnost za neverin. Oslabljena fronta premješta se preko Jadrana, a već sutra prema kraju dana očekuje se približavanje nove doline sa sjeverozapada.

Posted by Pogled na klimu i njene promjene by Dino Dundic on Friday, 8 December 2023

 

Temperature zraka bit će prilično niske, s jutarnjim temperaturama od -5 do 0 stupnjeva Celzijusa na kopnu, dok će na obali morske temperature kretati od 2 do 7 stupnjeva Celzijusa. Najviše dnevne temperature bit će između -1 i 4 stupnja Celzijusa unutrašnjosti, dok će na Jadranu dosegnuti između 8 i 13 stupnjeva Celzijusa.

U Zagrebu sutra umjereno do pretežno oblačno, u početku i maglovito. Prijepodne slab snijeg, a poslijepodne su moguća kraća sunčana razdoblja. Vjetar slab. Temperatura zraka većinom između -2 ujutro i 2 °C popodne.

Hrvatska čeka snijeg, temperature idu u minus: Evo gdje će prvo pasti, izdana upozorenja

Stiže Polar Vortex

Sličnu prognozu iznio je i meteorolog amater Dino Dundic, na svojoj Facebook stranici “Pogled na klimu i njene promjene by Dino Dundic”. U najnovijoj objavi napisao je “Auuuuuuu kako ovo moćno izgleda….DIVOTA” i priložio nekoliko fotografija modela koji pokazuju kako bi na Hrvatsku itekako mogao utjecati Polar Vortex.

Auuuuuuu kako ovo moćno izgleda….DIVOTA 😉💪💪🌀🌀🌀🌀🌀🌀🌬🌬🌬🌬🌬🌬🥶🥶🥶🥶🥶🥶🌨🌨🌨🌨🌨🐧🐧🐧🐧🐧🐧❄❄❄❄❄❄🦢🦢🦢🦢🦢🌪🌪🌪🌪🌪☃☃☃☃☃☃👍👍👍👍👍

Posted by Pogled na klimu i njene promjene by Dino Dundic on Friday, 8 December 2023

 

“Znam da je ovo još daleko, ali kada bi se ovaj jaki nalet ‘Polar Vortex-a’ s arktičkim zrakom, poklopio s ovim sredozemnim ciklonama, eto ‘snježnih bajki’ ne samo u kontinentu na 0 mnv, već i uz more i na otocima.

Posted by Pogled na klimu i njene promjene by Dino Dundic on Tuesday, 5 December 2023

 

Ja kao nepopravljivi ‘Snjegoljubac’ navijam da se ovakvi modeli i održe upravo pred Božić”, napisao je Dundic u jednoj objavi koju je izradio prije tri dana, dajući time naslutiti kako očekuje hladnu zimu punu snijega u drugom dijelu prosinca.

Znam da je ovo još daleko i da ima do zadnje trećine siječnja još mnogo dimit, ali ovakve modele gdje se kuhaju prave…

Posted by Pogled na klimu i njene promjene by Dino Dundic on Tuesday, 10 January 2023

 

 

Добро побеле и во Пехчевско, село Чифлик 🌨🌨🌨❄❄❄

Заследете го мојот официјален инстаграм профил @slavchopoposki

Posted by Славчо Попоски – МЕТЕО Прогнозер on Friday, 8 December 2023

 

“S dolaskom prave zime u drugom dijelu prosinca s jakim naletima PV-a, obavezno upratiti mog kolegu i prijatelja g. Slavka Poposkog, jer je on to i davno već i najavio”, napisao je Dundic.

“Kako sam već davno najavio da će sezona 2023/2024 biti poštena što se studeni i snijega tiće, to zadnji izlazi modela i potvrđuju. Naime oni detektiraju učestala spuštanja hladnih masa zraka, put naših krajeva, koje će slati kroz mjesec prosinac naš dragi ledeni prijatelj “Polar Vortex“, koji je sada iznimne snage i pokriva ogromna područja sjeverne polutke (Greenland, S Amerika, S Azija, Sibir…itd…itd).

Kako sam već davno najavio da će sezona 2023/2024 biti poštena što se studeni i snijega tiće, to zadnji izlazi modela i…

Posted by Pogled na klimu i njene promjene by Dino Dundic on Wednesday, 6 December 2023

 

Dakako sadašnji modeli crtaju pojačanje u spuštanju ledenih krakova u drugoj polovici prosinca, te je opcija ON za sada glede Božića i Nove Godine da budu u bijelom ruhu”, napisao je Dundic u jos jednoj objavi.

 

MOSCA SOTTO LA PIU’ INTENSA NEVICATA DEGLI ULTIMI 145 ANNI E INTANTO IN SIBERIA SI SCENDE SOTTO I -58 C A OJMJAKON, ENORME LAGO GELIDO TRA RUSSIA E SIBERIA

Posted by Meteoscienza on Wednesday, 6 December 2023

 

“Moskva pod snijegom kakav nije viđen tamo u zadnjih 145 godina. PV steže svoj polarni prsten, samo tako”, napisao je Dundic u jednoj objavi.

Objava Stigla prognoza za snjegoljupce, model pokazuje što slijedi: ‘Auu kako ovo moćno izgleda, divota’ pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Hrvatska (1929)Vijesti (11942)