SOLINSKI MONSTRUM IDE U ‘PRŽUN’: Upao je u stan dvoje staraca i zatukao ih čekićem te zaklao. Dobio najveću kaznu u Hrvatskoj

dnevno - prije 2 mjeseca - link

Stigla je potvrda presude za zločin koji je potresao maleni Solin…

Vrhovni sud potvrdio je presudu Višeg kaznenog suda kojom je u drugom stupnju smanjena rekordna kazna od 50 godina zatvora Luki Juretiću za teško ubojstvo 92-godišnjeg Vicenca Uvodića i pokušaj ubojstva njegove 87-godišnje supruge Senke u Solinu.

Dvadesetšestogodišnji Juretić je tako pravomoćno osuđen na 40 godina zatvora. Kako se radilo o visokoj kazni zatvora, imao je pravo na dva žalbena postupka, javlja Dalmatinski portal.

Mučki ih zatukao

Sudac Dinko Mešin u siječnju 2020. izrekao mu je dosad najstrožu kaznu u Hrvatskoj. Smatrao je da je kazna primjerena težini djela. Juretić se na vratima svojih susjeda pojavio jedne noći početkom 2019. godine.

Tražio je brašno, a onda zatukao Senku Uvodić kod vrata, dok je Vicencu Uvodiću presudio u dnevnom boravku. Starca je izudarao čekićem i batom po glavi i tijelu, a potom ga ubo nožem u trbuh. Nakon toga je ispreturao stvari po stanu i odnio par sitnica i sat.

Senka Uvodić preživjela je napad.

Ne sjeća se?

Dopuzala je do vrata susjeda i pozvala pomoć. Juretića su uhitili iste večeri. Senka Uvodić umrla je tri mjeseca poslije, no nije se ustanovila uzročno-posljedična veza između napada i smrti tako da su Juretića u njenom slučaju teretili za pokušaj teškog ubojstva.

Motivi ovog strašnog zločina nisu se nikada ustanovili. Juretić se cijelo vrijeme branio šutnjom.

Tvrdio je da se ničega ne sjeća…

Monstrum odlazi u zatvor i ima vremena razmisliti o svojem zločinu.

Objava SOLINSKI MONSTRUM IDE U ‘PRŽUN’: Upao je u stan dvoje staraca i zatukao ih čekićem te zaklao. Dobio najveću kaznu u Hrvatskoj pojavila se prvi puta na Dnevno.hr.

pročitaj cijeli članak

Crna kronika (703)Vijesti (12767)